Blog24 februari 2022

Hoe zorgt hybride werken dat mijn werknemers productief zijn?

Bellen via internet
Digitale werkplek
Image

Hybride werken verhoogt de productiviteit. Dat klinkt lekker, hè? Dit betekent dat alle investeringen die je tijdens de pandemie hebt gedaan niet voor niets zijn geweest. De vlucht die thuiswerken heeft genomen heeft bij veel bedrijven de ogen geopend. Dolly Parton zat er dus flink naast met haar ‘Working 9 to 5’. Hybride werken, dat is niet alleen het nu, maar zeker ook de toekomst.

Maar hoe kan het dat medewerkers thuis meer werk uit de vingers krijgen dan op kantoor? Het korte antwoord: door geluk. Het werk naar eigen visie kunnen inrichten naast de privé-agenda maakt mensen effectiever, flexibeler en blijer. Een uurtje sporten overdag is geen probleem als je datzelfde uurtje ‘s avonds in alle rust kan inhalen.

Concentratie

Dan het lange antwoord. Het zelf indelen van je dag zorgt ervoor dat de werkboog gespannen blijft staan. Komt iemand terug van een rondje wandelen tijdens ‘werktijd’ dan is er weer voldoende energie en concentratie terug om aan het werk te gaan. En dat uurtje wandelen inhalen, dat is helemaal geen probleem. Men gaat effectiever en flexibel om met de agenda en privétijd tijdens kantooruren kan zelfs ‘s avonds worden ingehaald. De verhouding werkgever-werknemer wordt er zo nóg meer eentje van vertrouwen.

Over concentratie gesproken. De lange, slaapverwekkende vergadering die elke week gepland staat, kan nu veel sneller worden afgewerkt via Teams. En de reistijd, elke dag een uur heen en een uur terug (zonder files) in de auto of het ov. Ook dat zijn een boel kostbare minuten. Genoeg tijd over voor dingen waar je energie van krijgt.

En de vertrouwensband werkt twee kanten op. De werkgever geeft het vertrouwen aan de werknemer om alle (de meeste) taken vanuit huis uit te voeren. De werknemer voelt een hoge mate van verantwoordelijkheid om dit vertrouwen niet te beschamen en zal vol energie en concentratie de productiviteit doen stijgen.

Hybride, dus ook op kantoor

Kletsen rond de koffieautomaat, kantoorhumor, samen lunchen. Het zijn voorbeelden van waarom het kantoor wordt gemist tijdens het werken thuis. Een hybride vorm van werken pakt van beide werelden de voordelen. Maak jij goede afspraken om deels vanuit huis te werken en deels op de zaak, dan combineer je de luxe van thuis met het werkplezier en het contact met collega’s op kantoor. Dat is waarom hybride de toekomst heeft.

De werkplek

Investeren in je werknemers betekent ook investeren in de fysieke gesteldheid. Hybride werken is leuk, maar niet als de thuiswerkplek aan de keukentafel op een klapstoel is. Laat zien dat je het thuiswerken serieus neemt en bied je werknemers hier de juiste handvatten voor. Een goede (ergonomische) stoel, een bureau op de juiste hoogte en een tweede beeldscherm. Kies je voor de lange termijn, dan zijn dit kosten die zichzelf terugverdienen. Nog belangrijker, het maakt het thuiswerken prettiger en productiever als je fysieke klachten aan de rug, nek en schouders weet te voorkomen.

Maar de werkplek is niet alleen een zit-sta bureau of een groot beeldscherm. Ook digitale tools zijn nodig om de thuiswerker te ontzorgen. Een goede, veilige online werkomgeving zoals bijvoorbeeld Teams bespaart een hoop irritatie en problemen. De juiste software helpt om de communicatie met de rest van team vlekkeloos te laten verlopen. En met alle online meetings is een goede webcam en een headset dus ook geen overbodige luxe.

Kortom; een gelukkige werknemer is een productieve werknemer, een flexibele werknemer en een trouwe werknemer. Waarom ergens anders heen gaan als het werkgeluk én het thuisgeluk je toelacht?

Digitale werkplek

Dat medewerkers altijd en overal kunnen werken is in het belang van elk bedrijf. Met onze digitale werkplek oplossingen is dat geen probleem. Ze zijn betrouwbaar, overzichtelijk, maar vooral heel veilig. We brengen graag jouw wensen in kaart en stellen hierop een ideale hybride werkomgeving samen. Zodat jij en je medewerkers echt altijd en overal aan de slag kunnen.

Meer weten?

Bel ons voor een vrijblijvend oriënterend gesprek. Je kunt ons bereiken via 088 25 50 100. Word je liever gebeld? Dat kan ook. Vul hier het formulier in om een afspraak te maken. Dan bellen wij jou wanneer het jou uitkomt.

Deel dit bericht via