Managed lan

Waar je geen omkijken naar hebt!

Veilig
Supersnel
Goed bereik
Image

Hallo managed lan

In een wereld waarbij het steeds meer draait om draadloze verbindingen zoals 5G en wifi, wordt één van de meest belangrijke netwerkcomponenten vaak vergeten. De basis voor een stabiele wifiverbinding is het Local Area Network (lan). Met Hallo managed lan kunnen we het beheer volledig van je over nemen. Onze experts nemen hierin dus alles uit handen, en zorgen dat het voldoet aan alle vereisten.

Image

Het verschil tussen wan en lan

Wan en lan zijn soorten netwerken die interconnectiviteit tussen computers mogelijk maken:  

  • Wide Area Network (wan), dit betreft de verbinding met de buitenwereld. De wan-zijde is de verbinding met wereldwijde servers waardoor je probleemloos kan surfen naar alle websites; 

  • Local Area Network (lan), dit betreft alle netwerk componenten bij jou op kantoor. Dit kan variëren van ‘slechts’ een modem/router/firewall tot meerdere switches met geprioriteerde datastromen. Een lan verzorgt via bekabeling of wifi de communicatie tussen netwerkapparatuur zoals computers, laptops, printers, etc. 

Image

Virtual Local Area Network

Binnen een managed lan is het vaak ook mogelijk om virtual lan (vlan) te gebruiken. Een vlan is een virtueel type netwerk die bestaat uit een groep apparaten en netwerkswitches die logisch gezien één netwerk vormen maar werken op gedeelde fysieke switches. Hierdoor is het mogelijk om verschillende netwerksegmenten van elkaar te scheiden gebruikmakend van gedeelde hardware. Dit zorgt voor een grotere veiligheid en beschikbaarheid zonder dat dit extra investeringen vergt in extra hardware en/of bekabeling. 

Image

Hallo managed lan

Met onze Hallo managed lan heb je geen omkijken meer naar je switches die onderdeel zijn van het lokale netwerk. Wij nemen het beheer volledig van je over, je hoeft ons alleen maar te laten weten als er wijzigingen vereist zijn. Onze experts staan voor je klaar om dit snel en nauwkeurig uit te voeren. Met Hallo managed lan zijn de volgende service onderdelen inclusief: 

  1. Monitoring, opvolging en notificaties

  2. Remote beheer en installatie van firmware updates

  3. Remote troubleshooting bij verstoringen

Hallo, het beste advies

Wil je je netwerk goed regelen?

We denken graag met je mee over wat managed lan bellen voor jouw bedrijf kan bieden. Laat ons weten wat je vragen en wensen zijn. Samen komen we tot de oplossing die naadloos past bij jouw business.

Image

Je netwerk goed geregeld!

Vul het formulier in, dan nemen we zo snel mogelijk contact op om te bespreken wat we voor jou en jouw onderneming kunnen betekenen.

Veelgestelde vragen

Waarom zou mijn bedrijf kiezen voor een managed netwerk?

Bedrijven kiezen voor managed netwerken om de operationele last te verminderen, de beveiliging te verbeteren, de betrouwbaarheid te vergroten en toegang te krijgen tot expertise die ze intern misschien niet hebben.

Is een managed netwerk duurder dan een onbeheerd netwerk?

De kosten variëren, maar managed netwerken kunnen initieel duurder lijken. Ze bieden echter vaak kostenefficiëntie op de lange termijn door het minimaliseren van uitvaltijd en verbeterde beveiliging.

Hoe verschilt een managed netwerk van een traditioneel onbeheerd netwerk?

In een traditioneel onbeheerd netwerk is het bedrijf zelf verantwoordelijk voor het ontwerp, de implementatie en het onderhoud. In een managed netwerk wordt dit uitbesteed aan een dienstverlener.