Beschermde werkplek

Bescherm je data en train je team in het signaleren van risico's.

Multifactorauthenticatie
Encryptie
Image

Beschermde werkplek

Het beschermen van gevoelige data op je werkplek zowel op kantoor, onderweg als bij je thuis is van groot belang. Laten we eens kijken naar enkele essentiële maatregelen om je data veilig te houden:

Gebruik data protection agreements

Zorg ervoor dat je organisatie duidelijke afspraken heeft over het beschermen van data. Dit omvat richtlijnen voor het omgaan met vertrouwelijke informatie en het voorkomen van datalekken.

Werk en privé gescheiden houden

Hou je werk- en privéactiviteiten gescheiden. Gebruik aparte apparaten of accounts voor werkgerelateerde taken en persoonlijke zaken.

Versleutel data en gebruik sterke wachtwoorden

Versleutel gevoelige data voordat je deze overdraagt. Gebruik sterke wachtwoorden en multifactorauthenticatie om toegang tot je apparaten en bestanden te beveiligen.

Image

Minimaliseer dataclutter

Verwijder onnodige bestanden en documenten regelmatig. Hoe minder data je bewaart, hoe kleiner de kans op een datalek.

Hou je werkplek opgeruimd

Een opgeruimde werkplek vermindert de kans op verlies of diefstal van gevoelige informatie. Berg documenten en apparaten veilig op wanneer je klaar bent met werken.

Stel de juiste normen in

Communiceer duidelijke richtlijnen aan medewerkers over het beschermen van data. Dit omvat het gebruik van veilige netwerken, het vermijden van openbare wifi en het regelmatig bijwerken van software.

Hou controle over toegang

Zorg ervoor dat je altijd controle hebt over wie toegang heeft tot je data. Beperk de toegang tot alleen die personen die het nodig hebben.

Image

Meld incidenten

Als er toch een datalek plaatsvindt, meld dit dan direct aan de juiste personen binnen je organisatie. Snelle actie kan verdere schade beperken.

Belangrijk detail: het beschermen van data is een gedeelde verantwoordelijkheid binnen je organisatie. Iedereen moet zich bewust zijn van de risico’s en actief bijdragen aan een veilige werkomgeving.

Hallo oplossingen

Aandachtspunten

Hoe werk je veilig vanuit huis?

Image
Wie klikt er binnen jouw organisatie?

Phishingtest; vergroot het bewustzijn en breng kwetsbaarheden in kaart

Phishingtest
Image
Extra beveiligingslaag

Multifactorauthenticatie (MFA) voor de juiste online veiligheid

Meer over MFA
Je data is goud waard

Hoe hou je bedrijfsdata veilig?

Lees meer

Wil je advies over het beschermen van de werkplek?

Vul het formulier in, dan nemen we zo snel mogelijk contact op om te bespreken wat we voor jou en jouw onderneming kunnen betekenen.