Microsoft Teams Rooms

Hybride vergaderen doe je met Teams Rooms

Vergaderen in Teams
Makkelijk en simpel
Image

Hallo Microsoft Teams Rooms

Hybride vergaderen wordt heel eenvoudig met Microsoft Teams Rooms. Vergader met collega’s die fysiek aanwezig zijn en met collega’s én zelfs gasten die op andere locaties zijn. Dit kunnen collega’s zijn vanuit huis of klanten vanaf hun eigen locatie. Begin je vergaderingen met één druk op de knop en geef alle deelnemers de mogelijkheid om actief deel te nemen. Deel schermen, presentaties, en zelfs wat er op tafel ligt. Bekijk hier alle mogelijkheden van Microsoft Teams Rooms.

De mogelijkheden van Teams Rooms in het kort

 • Vergaderen waar je ook bent

 • Iedereen kan aan de vergadering meedoen, Teams of geen Teams.

 • Slimme hardware voor je vergaderruimte

 • Toont whiteboards en aantekeningen op een nieuwe innovatieve wijze

 • Werkt met de beste audio en video hardware

 • Deelt makkelijk presentaties en documenten

 • Integreert met Zoom en Webex

Image

Wat is Microsoft Teams Rooms?

Iedere vergaderruimte, welk formaat het ook heeft, kun je inrichten met Microsoft Teams Rooms. Doel is dat je er online vergaderingen effectief kunt faciliteren én optimaal kunt combineren met fysieke aanwezigen. Zo dienen Microsoft Teams Rooms voorzien te zijn van een presentatiescherm, camera en soundbar voor goed beeld en geluid. Het gemak van een Microsoft Teams Room zit ‘m in de eenvoudige bediening. Er is geen laptop nodig. Via een touchscreen console neem je met één klik deel aan online vergaderingen.

Image

Functionaliteiten

1

Geschikt voor verschillende ruimtes

Vergaderruimtes, trainingszalen, kleine kantoorruimtes. Van 2 tot tientallen deelnemers.

2

Eenvoudig en intuïtief in gebruik

Beheer je deelnemers makkelijk op een overzichtelijk scherm. Bijvoorbeeld het collectief uitzetten (muten) van microfoons.

3

Draadloos delen en presenteren

Draadloos je desktop delen in een vergaderruimte op een groot beeldscherm. Draadloos content presenteren via de browser.

Image

10 voordelen van Microsoft Teams Rooms

 1. Gebruikt jouw bedrijf Microsoft Teams? Voor iedereen die al werkt met Microsoft Teams is de bediening van de console in de vergaderruimte herkenbaar en eenvoudig.

 2. Vanuit Teams Rooms kun je zowel geplande als ongeplande vergaderingen starten.

 3. Wil je deelnemers toevoegen als de vergadering al gestart is? Je kan ze makkelijk toevoegen als blijkt dat hun deelname gewenst is.

 4. Zitten mensen verdeeld over meerdere Microsoft Teams Rooms? Je belt makkelijk van de ene ruimte naar de andere. Iedere afzonderlijke Teams Room heeft zijn eigen Microsoft licentie.

 5. Camera, luidspreker en microfoon zijn optimaal afgestemd op de ruimte zodat iedereen goed zichtbaar en verstaanbaar is. Dus, geen gedoe meer met beeld en geluid dat telkens opnieuw moet worden ingesteld.

 6. De overlegruimte is niet alleen geschikt voor videomeetings, maar je kan er ook andere Office 365 apps gebruiken en delen. Denk aan notities, whiteboards en presentaties.

 7. Er is veel aandacht voor beveiliging van de app door Microsoft. Je kunt de meeting bijvoorbeeld afsluiten voor ongewenste bezoekers en externe bezoekers laten wachten `in de lobby‘ voor je besluit ze toegang te geven.

 8. De technische faciliteiten zijn gemakkelijk op afstand te beheren.

 9. Voor de inrichting van de ruimte wordt uitsluitend gewerkt met apparatuur die gecertificeerd is voor het gebruik met Teams Rooms.

 10. Een Microsoft Teams Room is toekomstbestendig. Nieuwe features en updates in Office 365 worden automatisch uitgerold naar alle Microsoft Teams Rooms.

Hallo, het beste advies

Wil je persoonlijk advies of vrijblijvende offerte?

Onze ICT-specialisten zitten voor je klaar en helpen je graag. Je krijgt direct een passend advies.

Image

Microsoft Teams Rooms goed geregeld!

Vul het formulier in, dan nemen we zo snel mogelijk contact op om te bespreken wat we voor jou en jouw onderneming kunnen betekenen.

Veelgestelde vragen

Hoe kan ik meer dan 9 personen zien in een Teams videomeeting?

Het maximum aantal deelnemers in beeld is 9. Neem je met meer dan 9 personen deel aan een Teams meeting, dan zijn de 9 personen die praten of het laatst spraken zichtbaar.

Hoeveel personen kunnen aan een online vergadering meedoen?

Per online vergadering is er ruimte voor 250 deelnemers. Hou er wel rekening mee dat dit erg druk kan worden. Uit onze eigen ervaring blijkt dat de ‘mute’ knop erg handig kan zijn met meerdere deelnemers.

Kan ik een vergaderafspraak inplannen voor anderen terwijl ik er zelf niet geen deel van uit maak?

Ja dat kan. Je maakt een vergadering aan zoals je dat normaal ook doet. Stel je voor dat je ziek bent en daardoor niet aanwezig kunt zijn. Geen probleem, iedereen kan de vergadering gewoon bijwonen door op ‘deelnemen’ te klikken in de agenda