NIS2-richtlijn

Alles om ondernemingen te helpen voldoen aan de NIS2-richtlijn

Risicoanalyse
Security awareness training
Image

Voldoet jouw organisatie aan de NIS2-richtlijn?

De recente Europese richtlijn NIS2 versterkt de regelgeving op het gebied van cybersecurity. Deze nieuwe richtlijn heeft een bredere reikwijdte dan zijn voorganger en de boetes zijn strenger. Met de introductie van NIS2 wil de Europese Unie bedrijven aansporen om hun cybersecurity op peil te brengen. Bij de implementatie in nationale wetgeving kunnen partijen die onder deze regelgeving vallen, worden verplicht om gecertificeerde ICT-producten te gebruiken.

Image

Maatregelen nemen

De sectoren waarop de NIS2-richtlijn van toepassing is moeten, op grond van art. 21 lid 1 NIS2-richtlijn, passende en evenredige technische, operationele en organisatorische maatregelen nemen. Dit om de risico’s voor de beveiliging van de netwerk- en informatiesystemen die deze entiteiten voor hun werkzaamheden of voor het verlenen van hun diensten gebruiken, te beheren en om incidenten te voorkomen of de gevolgen van incidenten voor de afnemers van hun diensten en voor andere diensten te beperken. 

Image

Voorbeelden

Welke maatregelen zou een bedrijf dan bijvoorbeeld moeten nemen? Denk aan het maken van beleid inzake risicoanalyse en beveiliging van informatiesystemen, back-up beheer, de beveiliging van de toeleveringsketen, basispraktijken op het gebied van cyberhygiëne en opleiding op het gebied van cyberbeveiliging, beleid en procedures inzake het gebruik van cryptografie en, in voorkomend geval, encryptie, etc.

Start nu!

Inzicht in kwetsbaarheden en risico’s

Risicoanalyse: inzicht in kwetsbaarheden en risico’s in jouw bedrijfsnetwerk

Image
Wie klikt er binnen jouw organisatie?

Phishingtest; vergroot het bewustzijn en breng kwetsbaarheden in kaart

Phishingtest
Image
Real-time inzicht in de resultaten

Security awareness training

Security awareness training
Beveilig je organisatie als een bank

Managed firewall

Managed firewall

Wil je klaar zijn voor de NIS2-richtlijn?

Vul het formulier in, dan nemen we zo snel mogelijk contact op om te bespreken wat we voor jou en jouw onderneming kunnen betekenen.

Veelgestelde vragen

Is SD-WAN veilig?

Ja, het is één van de belangrijkste eigenschappen van SD-WAN. Het bevat alle essentiële veiligheidsvoorzieningen voor een modern WAN.
De SD-WAN software is altijd up-to-date. Al het netwerkverkeer tussen de vestigingen is encrypted met een militair niveau van encryptie. Sommige oplossingen voorzien in een Next-Generation firewall.
WAN optimalisatie voor lange verbindingen behoort tot de mogelijkheden. In de configuratie van de Next-Generation firewall kan webfiltering worden toegepast.
24x7x365 monitoring en proactieve alarmering maakt altijd onderdeel uit van een SD-WAN oplossing.

Hoe kan Microsoft 365 Copilot mijn gevoelige gegevens en informatie verwerken en beveiligen?

Copilot geeft alleen de gegevens weer waartoe elke persoon toegang heeft met behulp van dezelfde onderliggende besturingselementen voor gegevenstoegang die in andere Microsoft 365 -services worden gebruikt. Het machtigingsmodel in jouw Microsoft 365 tenant zorgt ervoor dat gegevens niet tussen gebruikers en groepen lekken. Zie Privacyverklaring van Microsoft voor meer informatie over hoe Microsoft jouw gegevens beveiligt.

Waarom zou mijn bedrijf kiezen voor een managed netwerk?

Bedrijven kiezen voor managed netwerken om de operationele last te verminderen, de beveiliging te verbeteren, de betrouwbaarheid te vergroten en toegang te krijgen tot expertise die ze intern misschien niet hebben.