Blog15 maart 2022

De voordelen van hybride werken en werken in de cloud

Bellen via internet
Digitale werkplek
Image

Door het verplichte thuiswerken  van de afgelopen twee jaar hebben we gezien wat mogelijk de voordelen zijn van hybride werken. Bij veel bedrijven is hybride werken en werken in de cloud vanwege dit succes het nieuwe normaal geworden. Veel mensen hebben het thuiswerken als positief ervaren maar het heeft ook een keerzijde. Het gemis van collega’s, de behoefte naar een andere omgeving en er zijn werkzaamheden die nou eenmaal beter op kantoor gedaan kunnen worden. Maar die nadelen wegen niet op tegen de vele voordelen van hybride werken. Kortom, veel organisaties trekken het hybride werken door naar de toekomst.

Hoe lekker is het. Na het ontbijt thuis inloggen, je mail doorspitten, via Teams vergaderen met je collega’s, een of twee dagen per week naar kantoor en een aantal keer per week de weg op voor een afspraak. Deze werk-privé balans is goed voor de geest en voor de productiviteit. Lange vergaderingen worden ingewisseld voor bondige vergaderingen via Teams en het vervallen van de heen- en terugreis naar kantoor levert zeeën van extra tijd op. Ook blijkt bij het hybride werken een zekere mate van verantwoordelijkheid zich meester te maken van de collega’s. De baas vertrouwt jou een thuiswerkplek toe, dan moet je daar wel wat tegenover stellen.

Afspraken

Een werkgever kan dit thuiswerken, ook ná Corona, zeker stimuleren. Zorg onder meer voor een werkplek met een goede bureaustoel, een groot beeldscherm en een veilige verbinding. Natuurlijk wil je graag weten waar een medewerker zich mee bezig houdt. Maak daarom afspraken om een bepaald aantal dagen toch naar kantoor te komen. Zo geniet iedereen van de luxe van thuiswerken en combineert dit met de gezelligheid van kantoor. Dat is hybride werken in een notendop.

Deze nieuwe vorm van werken is niet alleen goed voor de geestesgesteldheid, ook het milieu vaart er wel bij. Met het oog op de duurzame samenleving draag jij als bedrijf natuurlijk graag je steentje bij.

  • Minder kilometers betekent minder benzine. Zeker met de huidige brandstofprijzen voel je dat behoorlijk in de portemonnee.

  • Minder files betekent minder CO2-uitstoot. Jouw carbon footprint wordt kleiner en kleiner.

  • Meer thuiswerken betekent minder ruimte nodig op kantoor en een lager energieverbruik.

De duurzame werkgever. Hoe klinkt dat? Veel jongere generaties hebben trouwens duurzaamheid hoog op hun lijstje staan als ze op zoek gaan naar een nieuwe baan. Nóg een hybride voordeel dus.

On-premise, hybride en in de cloud

Voor de werknemer betekent de term hybride dat je zowel vanaf thuis als op kantoor je werkzaamheden kan doen. Maar voor een bedrijf heeft deze werkomgeving ook een technische kant. Het is een combinatie van on-premise en een cloud oplossing .

Bij on-premise kiest een organisatie ervoor om de software en de gegevens op eigen servers en computers te laten draaien. In de meeste gevallen helpt een IT-partner bij de beveiliging en ondersteuning. Het voordeel hiervan is de controle die je als bedrijf houdt op de beveiliging en op de implementatie. Wordt er bij jou nog veel op kantoor gewerkt, dan kan on-premise de oplossing zijn.

Kies je voor het werken in een cloud omgeving, dan heb je geen omkijken naar het onderhoud van software of servers. Het is de meest flexibele vorm van werken, want op- en afschalen is in een handomdraai geregeld. Als je een kleinere onderneming hebt met medewerkers die veel onderweg zijn, dan is een cloud oplossing een goede mogelijkheid.

Met een hybride werkomgeving pak je ‘the best of both worlds’. Data staat veilig in de cloud, maar is ook supersnel lokaal beschikbaar. Bij een hybride omgeving houd je dus controle over veel processen. Aan de andere kant heb je wel extra veiligheidseisen om aan te voldoen.

Dus al met al zijn er veel voordelen van hybride werken.

Hallo kiest voor hybride telefonie

De keuze die je maakt hangt volledig af van in welke fase jij als bedrijf zit. Hybride werken betekent altijd en overal bereikbaar zijn. Of je nou in de auto zit, een dag op kantoor bent of thuis inlogt; bij Hallo zien wij het belang van veilige, betrouwbare verbindingen. Kies voor het beste van beide werelden. Een telefooncentrale bij jou op kantoor in combinatie met alle geavanceerde functies en diensten van de cloud. Neem contact met ons op. Dan leggen we uit hoe onze zakelijke telefonie oplossingen jou kunnen helpen naar een hybride toekomst.

Meer weten?

Bel ons voor een vrijblijvend oriënterend gesprek. Je kunt ons bereiken via 088 25 50 100. Word je liever gebeld? Dat kan ook. Vul hier het formulier in om een afspraak te maken. Dan bellen wij jou wanneer het jou uitkomt.

Geschreven door

Linda van Bakkum

Adoptie specialist

Author
Deel dit bericht via