Blog5 oktober 2016

Wat is een 085-nummer?

Bellen via internet
Zakelijke telefonie
Image

Een 085-nummer is een telefoonnummer waarbij het het kengetal niet regio gebonden is. 085-nummers zijn daardoor populair bij ondernemers. Deze telefoonnummers zijn uiterst geschikt voor ondernemingen die niet aan een specifieke locatie gebonden (willen) zijn en dus geen regionale uitstraling willen hebben.

Een 085-nummer mag voor zowel particulier als bedrijf worden gebruikt als kengetal. We leggen graag verder uit waarom een 085-nummer ook voor jouw onderneming van toegevoegde waarde kan zijn.

Niet regiogebonden

Een 085-telefoonnummer is een niet aan een regio gebonden kengetal voor een telefoonnummer. Voor het gebruik van zo’n nummer heb je dus geen netaansluiting in een specifieke stad nodig, zoals bijvoorbeeld met 010-nummers of 020-nummers het geval is. 085-nummers gelden als reguliere, 10-cijferige nummers. Dit houdt in dat dit nummer ook vanuit het buitenland gebeld kan worden. Dit in tegenstelling tot bijvoorbeeld 0900-nummers.

Voor 085-nummers geldt dat het reguliere tarief berekend wordt: er komen dus geen extra kosten bij.

Je hebt al een 085-nummer voor € 1,- per maand

Veel zpp’ers en kleine ondernemingen kiezen voor een 085-nummer. Met zo’n nummer ben je overal en altijd bereikbaar. Je hoeft niet meer je 06-nummer aan klanten te geven. Hierdoor wordt het voor jou als ondernemer makkelijker om werk en privé gescheiden te houden. Een ander voordeel van 085-nummers is dat deze voor relatief lage prijzen aan te schaffen zijn. Bij Hallo kun je al een 085 nummer aanvragen voor € 1,- per maand.

Kies voor vrijheid

Wil jij een ander netnummer aanvragen? Naast de ruimtelijke vrijheid die een 085-nummer biedt, heeft dit nummer ook talloze mogelijkheden voor het gebruik van mobiele toestellen en Hosted VoIP. De toepassing van Hosted VoIP maakt het ook mogelijk om een ‘vast’ 085-nummer door te schakelen naar een mobiele telefoon. Je kunt bijvoorbeeld gebruik maken van een softphone app op je mobiel om ook op locatie zakelijk bereikbaar te blijven. Zo zorg je eenvoudig voor een zakelijke indruk, zonder dat je gedwongen bent om een vaste locatie met telefoonaansluiting aan te nemen.

Heb jij een groter bedrijf?

Dan raden wij jou aan om voor een 088-nummer te kiezen. 088-nummers zijn ook landelijke nummers, maar moeten wel in blokken van minstens 100, 1000 of 10.000 nummers worden aangeschaft. Heb je dus een groter bedrijf met meerdere filialen, dan kan het dus juist verstandiger zijn om voor een 088-nummer te kiezen. Je kan ook een 088-nummerblok koppelen. In dit artikel vind je meer informatie over 088-nummers.

Maak je gebruik van hosted VoIP?

Een 085-nummer aanvragen is dan een uitstekende keuze. Vooral kleinere ondernemingen en zzp’ers maken graag gebruik van een 085-nummer. Maar ook steeds meer (grote) bedrijven stappen over op deze nieuwe, niet regio gebonden 085-nummers. Zowel particulieren als bedrijven kunnen gebruik maken van dit kengetal.

Meer weten?

Bel ons voor een vrijblijvend oriënterend gesprek. Je kunt ons bereiken via 088 25 50 100. Word je liever gebeld? Dat kan ook. Vul hier het formulier in om een afspraak te maken. Dan bellen wij jou wanneer het jou uitkomt.

Deel dit bericht via