Een softphone. Misschien heb je er weleens van gehoord. Maar wat is het eigenlijk? Wat kun je ermee? En hoe doe jij je er als ondernemer je voordeel mee? Wij van hallo, leggen het je graag uit.

Maak je gebruik van bellen via internet (VoIP)? Dan kunnen je medewerkers en jij op verschillende manieren telefoneren. Via een VoIP toestel, via je browser óf via een softphone. Zo’n softphone is eigenlijk niks meer dan een mobiele telefoon, een tablet of een pc waarop je speciale software installeert. Daarmee beschik je over een app met een ‘kiezer’ zoals je die kent van je smartphone: een toetsenbord met nummers waarmee je een telefoonnummer kunt intoetsen. Of je nu gebeld wordt op je vaste of je mobiele nummer, je beantwoordt alle gesprekken op één en hetzelfde toestel: je softphone.

Jouw voordelen als ondernemer

Het grote voordeel van het gebruik van softphones in je bedrijf is dat je geen vaste telefoontoestellen hoeft aan te schaffen. Dat scheelt in de kosten. Softphones hebben namelijk alle belangrijke functies aan boord, zoals doorverbinden en wachtstand. Bovendien kun je met de meeste softphone apps ook face-to-face videobellen. Vanaf je werkplek én onderweg.

Thuiswerken vanaf elke apparaat én bereikbaar zijn

Als je medewerkers thuiswerken wil je ook dat ze inkomende oproepen op je bedrijfsnummer kunnen aannemen. En uitgaand kunnen bellen met het vaste bedrijfsnummer. Dat klusje klaar je met softphones. Je medewerkers installeren de applicatie op hun mobiel, tablet of laptop en zijn direct bereikbaar. Geen investeringen en snel geregeld.

Wanneer kies je voor softphones?

Softphones zijn ideaal als je medewerkers veel onderweg zijn of thuiswerken. Ze zijn dan altijd en overal bereikbaar voor klanten. En intern bellen met collega’s kan eenvoudig via hun verkorte kiesnummers.

Wat heb je nodig voor bellen met softphones?

Een goede internetverbinding is genoeg. Verder kun je de smartphones, pc’s of tablets in je bedrijf gebruiken. Of bijvoorbeeld de eigen smartphones van je medewerkers. Je hoeft er dus geen aparte telefoons voor aan te schaffen. Kies je voor softphone-gebruik via de PC dan is een headset handig.

hallo, met softphones ben je klaar voor de toekomst

Werkplekken zonder vaste bureautelefoon. Eén toestel waarmee je medewerkers en jij altijd en overal bereikbaar zijn. Op zowel de vaste als mobiele nummers. Met het gemak en de professionele uitstraling van softphones ben jij als ondernemer klaar voor de toekomst.

Direct gebruik maken van een Softphone?

Wil je weten hoe je softphones optimaal kunt laten werken voor jouw bedrijf en/of wil je zakelijk bellen via internet? En wil je ervoor zorgen dat medewerkers eenvoudig vanuit huis bereikbaar zijn via het vaste bedrijfsnummer?

Bel ons direct op 088 – 2550 100, of neem contact met ons op.

hallo, in top 10 grootste Hosted VoIP leveranciers van Nederland
6 redenen waarom jouw zakelijke telefooncentrale faalt
bellen met Microsoft Teams

Verschillende Softphones

Je kan verschillende softphones gebruiken, er zijn softphones welke standaard bij een VoIP dienst horen als diverse apps welke je kan downloaden uit bijvoorbeeld de android store en Apple store.

Denk bijvoorbeeld aan de volgende apps:

  • softphone Bria
  • softphone KPN
  • softphone Xelion
  • softphone 3CX