Er zijn steeds meer manieren waarop mensen geld van een ander afhandig maken. Eentje die wij sinds kort steeds vaker voorbij zien komen is het geld stelen van de baas via 0906-nummers (dat zijn telefoonnummers waarmee je manieren kan creëren om geld te vragen via het telefoongesprek).

Hoe zit dat dan?

Hoe dit precies in zijn werking gaat is ons niet helemaal bekend. Wel weten wij dat er naar een bepaald nummer wordt gebeld en dat er iets gekocht word. Het bedrag wat de persoon verschuldigd is, wordt dan in mindering gebracht bij de persoon die de telefoonrekening betaalt. Als werknemers bellen met hun zakelijke telefoon, zullen de kosten in rekening worden gebracht bij hun baas. Dit is mogelijk op zowel mobiele als vaste telefoonnummers. Het geld wordt dan overgemaakt naar de rekening van de persoon die belt. Met andere woorden: Geld stelen van de baas.

We hebben gezien dat werknemers regelmatig kleine bedragen overmaken. Deze kleine bedragen vallen vaak niet eens op bij werkgevers. Een werknemer kan dit een langere tijd doen voordat hij of zij door de mand valt. Met grotere bedragen zal dit eerder opvallen.

Waarschuwing

0906, 0909 en 0900-nummers horen niet thuis op de zakelijke markt en daarvoor willen wij onze klanten waarschuwen. Neem je zakelijke telefonie of zakelijk mobiel bij ons af? Dan raden wij aan om je bellijst door te nemen op 0906-nummers en contact op te nemen met je accountmanager. Samen kunnen we kijken of het mogelijk is deze nummers te blokkeren.

Als klant van ons kan het zijn dat je nu al niet kunt bellen naar internationale, 0900, 0906 of 0909-nummers. Bij sommige providers staat deze optie automatisch uit. Wil je wel toegang? Dat kan. Neem dan even contact met ons op en wij deblokkeren deze optie.

Zelf uitgaande nummers blokkeren

Wil je zelf bepaalde nummer blokkeren? Als je gebruik maakt van een van de volgende telefooncentrales, kun je het ook zelf regelen. Hieronder beschrijven we per systeem hoe je het zelf kunt doen.