Voor een bedrijf is herkenbare communicatie natuurlijk van het grootste belang. Dat betekent niet alleen dat je aandacht moet besteden aan een goede klantenservice en een duidelijke website, maar ook dat het voor (potentiële) klanten altijd duidelijk is hoe ze je kunnen bereiken. Het telefoonnummer wordt daarbij nog wel eens over het hoofd gezien. Toch is het ook daarbij belangrijk dat je een zakelijke uitstraling creëert! Met een 088 nummer, een landelijk zakelijk telefoonnummer, gaat dat heel makkelijk. We vertellen je er hier alles over.

Landelijk bedrijfsnummer

Een 088 netnummer is een zakelijk nummer dat niet geografisch (plaatselijk) gebonden is. Dat betekent dat een 088 nummer niet aan een bepaalde stad of regio gelinkt is, zoals bijvoorbeeld 010- (Rotterdam) en 020-nummers (Amsterdam), en dat je er dus niet aan kunt zien waar een bepaalde onderneming gevestigd is. Het landelijke aspect van 088 nummers maakt het ook bij uitstek geschikt voor bedrijven die vestigingen in heel Nederland hebben. Met een dergelijk nummerpakket creëer je immers meer eenheid en voorkom je dat je overal weer heel andere telefoonnummers nodig hebt.

Voordelen van een 088 nummer

Naast de overzichtelijkheid van een 088 nummer zijn er nog verschillende andere voordelen. Eén daarvan is dat je ze ook vanuit het buitenland kunt bellen, in tegenstelling tot bijvoorbeeld 0800-en 0900-nummers. Daarnaast betalen klanten voor 088 landelijk nummer hun normale tarief, zonder extra toeslagen. Een laatste voordeel is dat 088-nummers ontzettend makkelijk door te schakelen zijn naar bijvoorbeeld thuiswerkende medewerkers of keuzemenu’s, natuurlijk kan je een geografisch 088 nummer ook koppelen aan een mobiel van een medewerker.

Een 088 nummer aanvragen

De Autoriteit Consument en Markt (ACM) geeft 088-nummers uit. Dit gebeurt in zogenaamde nummerblokken, een reeks van 100, 1.000 of 10.000 nummers bestaan. De 088-nummers zijn daarmee vooral geschikt voor grotere bedrijven met meerdere filialen of medewerkers die allemaal individueel bereikbaar moeten zijn of een landelijk uitstraling wilt. Heb je een kleinere onderneming en wil je toch een zakelijk telefoonnummer gebruiken? Dan is een 085-nummer voor jou misschien een betere keuze!

Een 088 nummer koppelen

Heb je de beschikking over een 088 nummer blok dan kan je deze koppelen aan de telefonie diensten van hallo, wij leveren onder andere de volgende VoIP platformen:

  • 3CX
  • Hosted VoIP
  • Broadsoft
  • Xelion
  • Sip Trunk
  • Mobiele telefonie

Wil je advies?

We denken graag met je mee over wat zakelijke bellen via internet voor jouw bedrijf kan bieden. Laat ons weten wat je vragen en wensen zijn. Samen komen we tot de oplossing die naadloos past bij jouw business.


Wat is een 085-nummer?
hallo, in top 10 grootste Hosted VoIP leveranciers van Nederland

Wat is het beste zakelijk mobiel abonnement

Internationale telefoonnummers in 4.000 steden over de hele wereld

Naast een geografisch zakelijk nummer kan je ook een internationaal nummer in 50 landen kiezen in meer dan 4.000 steden. Een international telefoonnummer zal jouw helpen lokaal aanwezig te zijn. Je bent niet alleen bereikbaar op het internationale nummer, je kunt ook uitbellen met het internationale nummer. Op deze manier kan je direct en tegen uiterst scherpe tarieven bellen met je internationale telefoonnummer naar jouw klanten in het betreffende land. En misschien nog wel belangrijker, het internationale telefoonnummer is zichtbaar bij de persoon die je belt.