Producten
Oplossingen
Kennis
Support
Producten
Alles over onze producten
Bedrijfsapplicaties
App- en webdevelopment
Hardware
Producten
Alles over onze producten
Bedrijfsapplicaties
App- en webdevelopment
Hardware
Producten
Oplossingen
Kennis
Support
Producten
Alles over onze producten
Bedrijfsapplicaties
App- en webdevelopment
Hardware
Producten
Alles over onze producten
Bedrijfsapplicaties
App- en webdevelopment
Hardware
Een storing op je internet en/of telefonielijn is iets wat je niet wilt hebben. Je organisatie ligt door zo’n storing een bepaalde tijd plat en je medewerkers kunnen hun werk niet doen. Zonde! Zo’n onderbreking kan al snel veel geld kosten. Toch is storing niet onoverkomelijk. Wat je wel kunt doen, is op zoek te gaan naar een manier om de schade zo veel mogelijk te beperken.
Je kunt de schade beperken door gebruik te maken van een back-up-verbinding. Deze extra verbinding zorgt ervoor dat het verkeer via een omweg toch op de eindbestemming aankomt. Om gebruik te kunnen maken van die verbinding moet je een tweede lijn hebben en moet BGP ingesteld staan.
BGP staat voor Border Gateway Protocol. Dit protocol is het belangrijkste routeringsprotocol van het internet. Het wordt ingezet om verkeer tussen providers te routeren. Zonder dit protocol zijn netwerken slechts een groep losse netwerken die niet met elkaar kunnen communiceren.
Om ervoor te zorgen dat een organisatie tijdens een storing gewoon bereikbaar blijft, wil je dat er een back-up voorhanden is. Een back-up die automatisch in werking treedt, biedt dan uitkomst! Als de hoofdverbinding buiten werking is, wil je dat je verkeer over de back-up-verbinding gaat. En om te weten via welke andere netwerken het verkeer moet gaan, heb je het Border Gateway Protocol nodig.
Als voorbeeld:
Er is een storing in de wijkcentrale, een stroomstoring in een hoofdverdeler of een kabelbreuk. Het verkeer kan dan niet van plek a naar plek b. Met een BGP zal het verkeer tijdens de storing een nieuwe route proberen te zoeken. Het verkeer zal dan lopen van A naar C naar D naar B. Met een omweg dus. Met een kort schakel-moment (ongeveer 2 minuten) ben je weer online en kunnen jij en je collega’s het werk weer voortzetten.
Waarom zou je kiezen voor een back-up-verbinding en dus Border Gateway Protocol? De grootste voordelen zijn:
Het geeft je de zekerheid dat je bedrijf bereikbaar blijft voor de buitenwereld bij een storing. Uiteraard stroomstoringen daargelaten. Let op: je moet dan wel voldoen aan de criteria zoals bij het kopje ‘Wat heb je nodig voor BGP’ staat uitgelegd.
De routering gaat automatisch. Je hoeft dus zelf geen actie te ondernemen. Zodra verkeer niet via de gebruikelijke weg verstuurd kan worden, gaat het verkeer automatisch via de back-up-verbinding. Het schakel-moment duurt ongeveer 2 minuten. Vaak heb je dit niet eens in de gaten.
Met BGP is het mogelijk om hetzelfde WAN-IP-adres naar de buitenwereld te gebruiken. Zonder Border Gateway Protocol krijg je een ander WAN-IP-adres op de router. Hierdoor werken IP geautoriseerde systemen niet meer. Dit kan de bedrijfscontinuïteit verstoren.
Om gebruik te kunnen maken van BGP zijn er een aantal punten belangrijk:
De hoofdverbinding en back-up-verbinding dienen geleverd te worden door hallo,
De hoofdverbinding en back-up-verbinding dienen twee verschillende technieken te zijn. Zoals bijvoorbeeld glasvezel en VDSL. Het is zelfs mogelijk om via 4G (MiFi) een back-up-verbinding op te zetten.
De beide verbindingen dienen van twee verschillende providers te zijn. In het geval dat beide verbindingen via dezelfde provider gaan, is er een mogelijkheid dat beide verbindingen getroffen worden door de storing. In dit geval kan BGP je niet redden
De routers dienen BGP te ondersteunen. Alle routers die wij leveren zijn geschikt.
Een back-up-verbinding kan ook via andere protocollen lopen. Dit wordt echter weinig gedaan omdat BGP toch echt het meest stabiel is. Het is ook mogelijk om zonder BGP een back-up-verbinding op te zetten. De actie om hiervan gebruik te maken is handmatig. In het geval van een onderbreking zet je dan zelf de netwerkstekker om. Bij BGP gaat dit automatisch.
BGP is een protocol dat communiceert tussen de router/firewall op bij u op locatie en de eerste router van de provider die het verkeerd tegenkomt en gaat afhandelen. De communicatie tussen de routers is versleuteld. De informatie is dus niet zichtbaar voor derden.
Hoe belangrijk is de bedrijfscontinuïteit voor jouw organisatie? Kunnen jij en je collega’s echt niet zonder internet of telefonie of geeft het niet als je even een uurtje niet bereikbaar bent? Dit is een vraag die je jezelf naar aanleiding van dit bericht kunt stellen.
Bel ons voor een vrijblijvend oriënterend gesprek. Je kunt ons bereiken via 088 25 50 100. Word je liever gebeld? Dat kan ook. Vul hier het formulier in om een afspraak te maken. Dan bellen wij jou wanneer het jou uitkomt.
Mijn Hallo
Een compleet overzicht van al je diensten onder 1 dak
Populaire producten
Kennis
Wij zijn Hallo
Locaties
Aanmelden
Support
© 2025 - Alle rechten voorbehouden