Blog23 april 2023

Waarom het belangrijk is om updates uit te voeren

Cybersecurity
Image

Precies op het moment dat je er niet op zit te wachten: de melding dat je een update moet doorvoeren. Het liefst stel je het uit naar een ander moment. Vaak naar de volgende dag of zelfs langer. En dat is niet verstandig. Want hierdoor kun je namelijk grote beveiligingsrisico’s lopen. Zeker als eigenaar van een organisatie is dit iets wat je niet wil. Als je het nog niet structureel doet dan geven we je 3 redenen waarom je dit wél moet doen.

1. Hackers en cybercriminelen zijn actiever dan ooit

De belangrijkste reden om de nieuwste updates te downloaden en te installeren is om beschermd te blijven tegen beveiligingsrisico’s. In de loop der tijd verliest je software namelijk zijn effectiviteit waardoor het voor hackers en cybercriminelen makkelijker wordt om in te breken. Zo snel als softwareleveranciers manieren vinden om hun software veilig te houden, zo snel hebben hackers weer mogelijkheden gevonden om in te breken. Door je software up-to-date houd je hackers zo veel mogelijk buiten de deur.

2. Doe updates en houd je documenten veilig

Tegenwoordig wordt bijna alles digitaal opgeslagen, op de server of in de cloud. Handig, maar hierdoor loop je wel meer risico dan ooit. Bepaalde malware kan je documenten wissen en van je computer naar een externe server verzenden. Door je besturingssysteem en software regelmatig bij te werken verklein je het risico van dit soort bedreigingen.

3. Voorkom dat hackers je antivirussoftware op afstand uitschakelen

Geloof het of niet, maar hackers hebben de mogelijkheid om je antivirussoftware op afstand uit te schakelen. Bovendien kunnen ze een inside-aanval uitvoeren en je antivirussoftware handmatig uitschakelen. Dit kan zeer ernstige gevolgen hebben, omdat hackers en cybercriminelen gemakkelijker toegang tot je computer hebben en tegelijkertijd vrij kunnen rondneuzen. Controleer dus regelmatig op nieuwe updates om dit soort aanvallen te voorkomen.

Hallo managed firewall

Hoe goed jouw bedrijf beschermd is tegen indringers, is uiteraard afhankelijk van de structuur van het netwerk. Bij Hallo zorgen wij er graag voor dat jouw bedrijf naast het supersnelle en stabiele internet ook optimaal beveiligd wordt met behulp van de nieuwste Fortinet firewalls. Goed om te weten is dat Nederlandse banken hier ook gebruik van maken. Op deze manier ben je dus net zo goed beveiligd als een bank!

Onze Fortinet firewalls zijn standaard voorzien van een uitstekende beveiliging module. Deze FortiGates (de routers die je netwerk beschermen) zijn inzetbaar om jouw netwerk te optimaliseren. De Fortigate biedt klanten met meer dan één locatie de mogelijkheid om een SD-WAN netwerk op te zetten. Op deze manier verbind je jouw vestigingen met elkaar. Met deze aantoonbaar veilige SD- WAN dienst beschermt FortiGate jouw organisatie tegen cyberdreigingen en heb je gelijk een eenvoudige, betaalbare en simpel te implementeren oplossing zonder dubbele kosten.

Meer weten?

Bel ons voor een vrijblijvend oriënterend gesprek. Je kunt ons bereiken via 088 25 50 100. Word je liever gebeld? Dat kan ook. Vul hier het formulier in om een afspraak te maken. Dan bellen wij jou wanneer het jou uitkomt.

Deel dit bericht via