Ben je nog niet bekend met werken in de cloud en de voordelen hiervan? Dan is dit waarschijnlijk heel herkenbaar: je collega is bezig in een document waarin jij een paar aanpassingen moet doen. Dus je vraagt die collega het bestand door te sturen zodat jij erin kunt werken. Je bewerkt het document en stuurt hem vervolgens weer terug.

Grote kans dat je dit weleens hebt gedaan. Je hebt op dat moment waarschijnlijk ook gedacht: ‘Dit moet veel makkelijker kunnen!’. En dat kan! Door te gaan werken in de cloud hebben jij en al je collega’s toegang tot dezelfde documenten. Als je gebruikt maakt van Office 365 is het zelfs mogelijk tegelijkertijd in hetzelfde document te werken!

De voordelen van werken in de cloud

1. Altijd & overal werken

Of je op kantoor, thuis of onderweg wilt werken, met een online werkplek heb je altijd en overal toegang tot je eigen online bureaublad. Hierdoor is flexwerken nog nooit zo makkelijk geweest.

2. 20% tot 30% besparen op ICT kosten

Harde schijven en servers kunnen de deur uit, want voor cloud computing volstaat slechts een internetverbinding. Daarnaast wordt er flink bespaard op software licenties en ondersteunend IT-personeel en zijn grote investeringen niet nodig.


Infosheet Moderne Werkplek

Wat kun je allemaal met Microsoft Teams en hoe kan het jou en je collega’s helpen met samenwerken? In deze infosheet hebben wij alles over de moderne werkplek voor je op een rij gezet.


3. Totaaloplossing voor iedere werknemer

Cloud computing is een totaaloplossing voor iedere werknemer inclusief licenties voor Windows, Microsoft Office 365 en de mogelijkheid om eigen applicaties te integreren. Daarnaast is ook de ICT-servicedesk inbegrepen in de dienstverlening en zorgen wij ervoor dat je software altijd up-to-date is.

4. Schaalbaar en flexibel

Cloud computing is volledig aan te passen aan de wensen en behoeften van je organisatie. Werkplekken zijn zeer eenvoudig en snel uit te breiden en per maand opzegbaar. Je betaalt altijd een vast bedrag per gebruiker per maand.

5. Betrouwbaar en beveiligd

Je bent verzekerd van meer continuïteit door het robuuste en dubbeluitgevoerde platform. Ons datacenter is zeer goed beveiligd en voorzien van uitgebreide brand, stroom en antidiefstal voorzieningen.

6. Al je gegevens veilig in de cloud

Mocht je computer vastlopen of verloren gaan in een brand, dan hoef je je geen zorgen te maken over je bestanden. Al je gegevens staan namelijk veilig in de cloud. Daarnaast is ook een tekort aan opslagruimte verleden tijd, omdat de servers zo groot zijn dat ze nagenoeg niet vol kunnen raken.

Meer weten?