Succesverhaal The Farm Kitchen’s Kookfabriek

Lees hier hoe we The Farm Kitchen’s Kookfabriek hebben geholpen aan een kosten en tijdbesparing door de overstap naar de digitale werkplek

Moderne werkplek
Zakelijk internet
Image

The Farm Kitchen’s Kookfabriek kiest voor een overstap naar een digitale werkplek

De The Farm Kitchen’s Kookfabriek is een kookstudio met zes vestigingen door Nederland. Zij verzorgen kookworkshops en masterclasses onder leiding van bekende chef-koks. Een verouderd besturingssysteem zorgde ervoor dat de keuze en migratie naar online werken werd versneld. Hierdoor kon The Farm Kitchen’s Kookfabriek uiteindelijk sneller en makkelijker digitaal ondernemen en future-proof voortbestaan.

De uitdaging & oplossing

Het geheugen van computers en mailboxen was altijd overvol met lokale data, wat pc’s en laptops vertraagde. Dit leidde tot irritaties bij medewerkers. Bovendien ontbraken duidelijke richtlijnen voor bestandsopslag, en Microsoft stopte de ondersteuning voor Windows 7, wat beveiligingsrisico’s met zich meebracht.

Hallo is voor The Farm Kitchen’s Kookfabriek deze uitdagingen aangegaan:

  • Veiligheidsrisico’s door verouderd besturingssysteem

  • Te weinig capaciteit voor data opslag

  • Beheren en toegang tot data

1

Snel en makkelijk informatie delen

Met Office 365 hebben medewerkers overal toegang tot hun e-mail, ongeacht het apparaat. Inloggen via portal.office.com is voldoende, zonder de volledige pc-werkplek te gebruiken. Dit is vooral handig voor The Farm Kitchen’s Kookfabriek, bijvoorbeeld tijdens workshops zonder kantoorbezetting. Collega’s buiten kantoor kunnen snel inloggen op de algemene mailbox via hun smartphone of tablet op portal.office.com, om informatie te delen met collega’s ter plaatse.

2

Tijdsbesparing door online samen te werken

Met Office 365 kunnen medewerkers nu samenwerken aan één document, waarbij ze wijzigingen en aanvullingen direct doorgeven. Dit vermindert de noodzaak van printen en e-mailen. Vooral bij collega’s op verschillende locaties is dit handig, omdat realtime aanpassingen direct zichtbaar zijn. Het voorkomt verwarring en bespaart tijd.

3

Future-proof door digitaal ondernemen

Met Microsoft Teams kunnen medewerkers niet alleen online vergaderingen plannen en bestanden delen, maar ook nieuwe collega’s op afstand inwerken. Het delen van schermen maakt het mogelijk om direct mee te kijken. Dit flexibele op- en afschalen van werkplekken is handig bij personeelswisselingen en vereist geen complexe aanpassingen. Tijdens de coronacrisis werden ongebruikte werkplekken tijdelijk ‘bevroren’, wat The Farm Kitchen’s Kookfabriek enkele maanden aan softwarekosten bespaarde. Bovendien heeft Microsoft Teams geleid tot nieuwe initiatieven, zoals populaire online kookworkshops waar klanten samen met de kok vanuit huis of een bedrijfskantine gerechten bereiden.

Image

Wat zij zeggen

Het samenwerken op afstand is heel goed uitgekomen tijdens de coronaperiode. Op die momenten werkten we veel thuis of op kantoor op ruime afstand. Dat je dan via Microsoft Teams alsnog je scherm kan delen om het een en ander te laten zien is echt heel handig.

— Ellen Schut, Assistent Manager The Farm Kitchen’s Kookfabriek

Image

Over The Farm Kitchen’s Kookfabriek

The Farm Kitchen’s Kookfabriek is een kookstudio met zes vestigingen door Nederland. Zij verzorgen kookworkshops met verschillende thema’s en masterclasses onder leiding van bekende chef-koks.

  • Industrie: horeca/evenementen

  • Locatie: Amsterdam, Nederland

  • Bedrijfsgrootte: 10 medewerkers, 6 vestigingen