Succesverhaal SARC

Lees hier hoe wij SARC hebben geholpen het toekomstbestendig maken van hun ict

Moderne werkplek
Back-up
Image

Mijn ICT-leverancier bespaart me vooral tijd

Via Teams spreken we met naval architect Mark Visser bij SARC. Het bedrijf maakt software en berekenprogramma’s voor de maritieme industrie. O.a.scheepswerven, rederijen en de marine behoren tot hun klanten. Ook wordt hun software gebruikt aan boord van (commerciële) vrachtschepen, de grotere luxe jachten en marine schepen voor de stabiliteitsbewaking. Mark is zelf goed op de hoogte van de mogelijkheden op IT-gebied, hij legt uit waarom het toch fijn is om een ICT-partner te hebben.

Image

Persoonlijke band en een vast aanspreekpunt

"Hallo is al lange tijd onze ICT-partner. Ik kende Kevin vanuit zijn vorige baan, de persoonlijke band en een vast aanspreekpunt werkte goed. Toen hij de overstap maakte naar Hallo en wij besloten niet meer alles in eigen beheer te doen is het balletje gaan rollen. “De werkzaamheden voor onze klanten en de schepen werden steeds complexer en dat kostte me steeds meer tijd. De ICT deed ik “erbij”, terwijl ik de tijd niet meer had om het goed te doen. Het is voor mij heel fijn dat ik voor deze kennis en werkzaamheden bij Kevin en zijn collega’s aan kon kloppen. De ontwikkelingen op ICT-gebied gaan snel, prettig dat ik niet alles zelf meer tot in detail bij hoef te houden. Dat doet hallo, voor mij.”

De uitdaging & oplossing

SARC stond voor een aantal uitdagingen. Een back-up die wekelijks lokaal werd gemaakt en achterop de foeyt

Hallo is voor SARC deze uitdaging aangegaan:

  • Upgraden naar een veilige back-up

  • Fysieke verhuizing van de ICT

  • Overstap naar werken in de cloud

1

Veilige back-up

In verband met de vertrouwelijkheid van de gegevens waar SARC mee werkt is gekozen voor een fileserver op locatie die meerdere keren per dag een back-up maakt. Van deze fileserver wordt weer een back-up in de cloud gemaakt.

2

Verhuizing: binnen een ochtend weer up and running

Wij hebben het (WiFi)-netwerk en de serverkasten op locatie opnieuw ingericht. Samen hebben we de werkplekken ingericht. Het personeel van SARC heeft hebben er weinig van gemerkt, binnen een halve dag waren zeweer up and running.

3

Plannen voor de toekomst

SARC werkte nog niet in de cloud, maar op advies van Hallo zijn hier de eerste stappen in gemaakt. En daarbij rekening gehouden met de komende stappen op dat gebied. Nu gestart met Office 365 en Exchange Online, en met Microsoft Teams als volgende stap.

Image

Wat zij zeggen

“De ontwikkelingen op ICT- gebied gaan snel, prettig dat ik niet alles zelf meer tot in detail bij hoef te houden.”

  • Mark Visser, SARC

Image

Over SARC

SARC staat voor Scheepsbouwkundig Advies en Reken Centrum, is opgericht in 1980. Tegenwoordig heeft SARC naast het ondersteunende personeel, 14 getrainde en ervaren scheepsbouwkundige ingenieurs in dienst die zich bezighouden met software-engineering, softwareondersteuning, projectbeheer en projectondersteuning. Om hun klanten state-of-the-art oplossingen te bieden, investeert SARC continu in onderzoek en ontwikkeling.

  • Industrie: Maritieme software en diensten

  • Locatie: Bussum, Nederland

  • Bedrijfsgrootte: 14 medewerkers

  • Website: www.sarc.nl