Succesverhaal Quiet Community

Lees hier hoe wij Quiet Community hebben geholpen met een succesvolle overstap de moderne werkplek

Moderne werkplek
Image

Quiet Community: “Als wij goed ondersteund worden, kunnen wij onze members goed ondersteunen”

Quiet Community heeft locaties in heel Nederland. Zij vragen aandacht voor de stille armoede. Stefan Jansen, scheidend voorzitter van Quiet Tilburg, vertelt: “Er is nog steeds veel armoede in Tilburg, dat verhaal willen we vertellen. Daarnaast willen we de armoede verzachten en het leven van onze members die in armoede  leven versterken. Vanuit de organisatie, die grotendeels draait op vrijwilligers, kregen we de vraag om onze IT-faciliteiten anders in te richten.” Quiet ging op zoek naar een, liefst lokale, IT-partij die hen kon begeleiden naar een nieuwe manier van werken én maatschappelijk betrokken is.

De uitdaging & oplossing

Quiet Tilburg is de oudste community, van de 11 communities is Nederland, zijn zij vaak voorloper waar het gaat om veranderingen. Niet zo vreemd ook dat het verzoek voor een nieuwe manier van werken vanuit de organisatie zelf kwam. Er werd binnen de organisatie vooral gewerkt met Google-producten, dit was voor veel collega’s lastig werken of de kennis ontbrak, een goede structuur kon niet gevonden worden. Daarnaast werkt de community met privacygevoelige gegevens, dat moest ook goed geregeld worden

Hallo is voor Quiet Community deze uitdaging aangegaan:

  • Voorheen werken met gratis systemen

  • De juiste technische kennis en goede structuur ontbreekt

  • Werken met veel privacygevoelige gegevens

1

Een veilige online werkplek

Het slimmer werken traject is uitgerold voor 14 werkplekken en de overstap naar werken in de cloud met Office 365 en een eigen Workspace 365 portaal werd gemaakt. Collega’s zijn getraind en Microsoft Teams is ingericht.

2

Kwaliteit en continuïteit

De begeleiding van Hallo, en het draagvlak voor verandering zorgden ervoor dat de overstap naar een nieuwe manier van werken als erg fijn werd ervaren. Wij hebben geen IT-er in dienst, maar we moeten wel onze kwaliteit en continuïteit waarborgen, dit kunnen we doen met een externe IT-partij. De ervaring en omvang van Hallo Tilburg biedt ons deze stabiliteit.”

Image

Wat zij zeggen

“Wij hebben geen IT-er in dienst, maar we moeten wel onze kwaliteit en continuïteit waarborgen”

  • Stefan Jansen, Quiet Community

Image

Over Quiet Community

Quiet wil graag een verschil maken voor zoveel mogelijk mensen in een armoedesituatie. Met behulp van vooral lokale sponsors bieden we onze members regelmatig een gratis dienst, product of verwennerij aan. Dat gebeurt via een innovatief digitaal deelplatform, dat ervoor zorgt dat de aanbiedingen efficiënt en eerlijk verdeeld terecht komen bij de members die er het meest behoefte aan hebben. Op deze manier geven we een signaal: ‘we zien je probleem, voor ons tel je wél mee.’

  • Industrie: Goede doelen

  • Locatie: Nederland

  • Bedrijfsgrootte: 14 medewerkers

  • Website: quiet.nl