Succesverhaal Midpoint Brabant

Een succesvolle overstap naar de moderne werkplek

Moderne werkplek
Adoptie
Image

Midpoint Brabant maakt samen met Hallo overstap naar het nieuwe werken

Het nieuwe werken en volledig overstappen naar de cloud was de beste oplossing voor Midpoint Brabant. Het zou zorgen voor optimale flexibiliteit omdat iedereen dan altijd en overal kan (samen)werken. Het was een grote, maar ook spannende stap, die alleen succesvol zou zijn met de juiste begeleiding.

Image

Werken waar je maar wilt én een optimale samenwerking

Wij werkten nog op de 'traditionele' manier, op een terminal server, en waren echt toe aan een verbeterslag in de onderlinge samenwerking en de efficiency.” vertelt Mickeal van Stiphout, financieel adviseur bij Midpoint Brabant. “Het was een enorme omschakeling voor de hele organisatie, die door het plotselinge gedwongen thuiswerken in een stroomversnelling kwam.

De uitdaging & oplossing

Met veranderende tijden merkte Midpoint Brabant dat de huidige inrichting van ICT en daarmee de manier van werken niet meer een goede match was met de huidige situatie. Het traditionele werken met lokale vaste werkplekken moest aangepakt worden.

Hallo is voor Midpoint Brabant deze uitdaging aangegaan:

  • Traditionele manier van werken

  • Verouderde hardware

  • Werkten voornamelijk lokaal

1

Overstap naar Microsoft 365

De eerste stap werd gezet voor Midpoint Brabant met een overstap naar de cloud met Microsoft 365. Het is al een stuk efficiënter onder andere door het gebruik van Teams. “Zelfs de kracht van samenwerking tijdens het digitaal vergaderen in Teams heeft ons verrast. Een belangrijke bijkomstigheid van deze stap is het realiseren van een kostenbesparing op werkplekken.

2

Flexibele werkplekken

Met de overstap naar een moderne cloud werkplek, kwam daarbij ook de mogelijkheid voor werknemers om zelf te kiezen vanaf welke locatie ze kunnen werken. Niet alleen flexibel, maar ook goed voor de efficiëntie.

Image

Wat zij zeggen

“De kracht van samenwerking tijdens het digitaal vergaderen heeft ons verrast”

— Mickeal van Stiphout, Financieel adviseur bij Midpoint Brabant

Image

Over Midpoint Brabant

Midpoint Brabant is hét samenwerkingsprogramma van Midden-Brabant en de schakel tussen bedrijven, overheden, onderwijsinstellingen en maatschappelijke organisaties. Met de focus op digitalisering, talentontwikkeling en duurzaamheid.
Zij helpen bij het ontwikkelen van nieuwe ideeën en brengen deze in een stroomversnelling naar de markt.

  • Industrie: Midpoint Brabant is de schakel tussen bedrijven, overheid, onderwijs en maatschappij

  • Locatie: Tilburg, Nederland

  • Bedrijfsgrootte: 85 medewerkers

  • Website: midpointbrabant.nl