Succesverhaal De Spelende Kinderopvang

Lees hier hoe wij De Spelende Kinderopvang hebben geholpen met hun ICT

Moderne werkplek
Zakelijke telefonie
Mobiele telefonie
Image

IT moet geen zorg zijn, maar ondersteunend

Op het kantoor van Johan van Gompel hangt een poster met de tekst: “Don’t grow up, it’s a trap” een knipoog waar het hier om draait: kinderen. Johan is directeur van De Spelende Kinderopvang en geeft leiding aan 110 werknemers, allesbehalve kinderspel. Met een achtergrond als IT'er weet hij als geen ander hoe belangrijk een goed ingerichte IT-omgeving is.

Image

IT moet schaalbaar zijn

"Hallo verzorgde al ruim 10 jaar onze IT, toen ik de infrastructuur wilde moderniseren ben ik met ze in gesprek gegaan. Het slimmer werken traject sprak me erg aan.” Johan had van tevoren overal goed over nagedacht en wist precies op welke manier hij de IT in zijn bedrijf wilde moderniseren. “IT moest schaalbaar zijn, qua gemak, kosten en techniek, als het goed werkt kun je met je core business bezig zijn en is IT geen zorg maar ondersteunend.” Omdat De Spelende Kinderopvang met veel privacygevoelige informatie werkt is het van het grootste belang dat de beveiliging goed geregeld is. Een complexe goed beveiligde omgeving is echt maatwerk, Pieter Franken van Hallo en Johan van Gompel hebben samen de nieuwe structuur gebouwd. “Wij spreken elkaars taal”.

De uitdaging & oplossing

Hallo is voor De Spelende Kinderopvang deze uitdaging aangegaan:

  • Verouderde ICT-omgeving op locatie

  • Niet de mogelijkheid hebben om overal en altijd bij bestanden te kunnen

  • Gegevensbeveiliging

1

Altijd en overal werken met Microsoft 365

Met de implementatie van Microsoft 365 werd het mogelijk voor de medewerkers van De Spelende Kinderopvang om op afstand te kunnen werken. Daarnaast werd het vanaf dat moment mogelijk om met meerdere mensen tegelijkertijd in een document te werken, terwijl er een Microsoft Teams vergadering werd gehouden.

2

Besparing van tijd en kosten

Alle werknemers doen mee in het slimmer werken traject voor dezelfde kosten terwijl voorheen slechts een gedeelte van de werknemers aangesloten was. “Alles wordt geregeld: ondersteuning, beveiliging, back-ups, inrichting en mutaties. Zoals we het nu hebben ingericht, is IT geen zorg maar een ondersteunende factor en kan ik me met mijn core business bezighouden: ondernemen.” - Johan van Gompel

Image

Wat zij zeggen

“Alles wordt geregeld: ondersteuning, beveiliging, back-ups, inrichting en mutaties”

— Johan van Gompel, Directeur van De Spelende Kinderopvang

Image

Over De Spelende Kinderopvang

De Spelende Kinderopvang biedt professionele kinderopvang aan voor de leeftijd 0 tot 13 jaar op meerdere locaties in Tilburg. Alles is gericht op de ontplooiing van kinderen tot sociale, zelfstandige, creatieve en kritische individuen. Dit doen zij in volledige samenwerking met hun ouder(s) / verzorger(s) en de samenwerkings- partners op wijkniveau.