Succesverhaal Uniglobe THL Travel

Lees hier hoe wij Uniglobe THL Travel hebben geholpen met de overstap naar digitaal werken

Moderne werkplek
Zakelijk internet
Image

THL Travel kiest voor digitaal ondernemen

THL Travel is onderdeel van het wereldwijde Uniglobe-netwerk en verzorgt zakenreizen voor het MKB. De werkplekken en servers op locatie voldoen niet meer aan de veranderende werkomgeving. Vooral het gebruik en delen van grote bestanden alsmede toegang tot data op afstand zorgt voor vertragingen en frustraties. Zowel functioneel als kostentechnisch kwam een overstap naar de cloud als het beste naar voren. Digitaal ondernemen dat een duidelijke meerwaarde brengt.

De uitdaging & oplossing

Wanneer aan grote bestanden werd gewerkt, trad er vaak vertraging op. Vooral de groepsreizen en events afdeling van THL Travel werkt veel met grote bestanden. Deze bestanden moesten zowel intern als extern regelmatig met collega’s en klanten gedeeld worden. De eigen server stond destijds op het kantoor in Almere. Ook de collega’s in Alkmaar moesten daar verbinding mee maken. Dit zorgde voor trager internet. Ook als collega’s wel eens thuis of ergens anders buiten kantoor wilden inloggen op de werkomgeving, lukte dit niet altijd. Er moest via een VPN (Virtual Private Network) worden ingelogd.

Hallo is voor THL Travel deze uitdaging aangegaan:

  • Vertraging in de netwerkverbinding

  • Niet altijd en overal toegang tot gegevens hebben

  • Gebonden aan de vaste statische werkplek op kantoor

  • Geen IT-ressources

1

Inrichting online werkplek

Zowel functioneel als kostentechnisch kwam een overstap naar de cloud als het beste naar voren ui analyse van Hallo. De flexibiliteit die de online werkplek biedt, was het belangrijkste argument om naar de cloud over te stappen. Medewerkers van THL Travel zijn nu niet meer gebonden aan een vaste werkplek.

2

Last minute verhuizing

De flexibiliteit van de online werkplek kwam in 2019 goed van pas. Het kantoor in Alkmaar van THL Travel is gevestigd in het AFAS stadion. Pal onder het dak dat in 2019 instortte door de harde wind. Opeens was het kantoor niet meer bereikbaar. Er moest worden verhuisd naar een tijdelijk kantoor aan de andere kant van het stadion. Hallo heeft destijds zeer snel nieuwe, tijdelijke werkplekken geïnstalleerd en veilig internet aangelegd. Binnen 1 weekend waren de nieuwe werkplekken weer up & running en had iedereen weer toegang tot de werkomgeving. Als THL Travel op dat moment nog niet over een online werkplek had beschikt, was er een serieus probleem ontstaan. Toegang tot bestanden en e-mail had dan tijdelijk niet mogelijk geweest.

Image

Wat zij zeggen

“Voorafgaand en tijdens de overstap naar de cloud heeft hallo, alles goed begeleid. Ze hebben onze medewerkers instructies gegeven over het online werken. Ook na de overgang hebben ze ons goed ondersteund en nazorg geleverd ”

  • Tessa Schulte, managing director Uniglobe THL Travel

Image

Over THL Travel

THL Travel is onderdeel van het wereldwijde Uniglobe-netwerk en verzorgt zakenreizen voor het MKB

  • Industrie: business travel

  • Locatie: Alkmaar en Almere, Nederland

  • Bedrijfsgrootte: 40 medewerkers, 2 locaties, deel van wereldwijd netwerk van 900 kantoren in 60 landen

  • Website: www.thltravel.nl