Succesverhaal Schenkeveld Advocaten

Lees hier hoe wij Schenkeveld Advocaten hebben geholpen met hun ICT

Zakelijke telefonie
Mobiele telefonie
Image

Advocatenkantoor Schenkeveld digitaliseert met Hallo

Advocatenkantoor Schenkeveld werkt met meer dan 20 advocaten op verschillende rechtsgebieden samen om particulieren en ondernemers juridisch te ondersteunen. Advocaten werken misschien wel in de beroepsgroep waar het voorzichtigst moet worden omgegaan met privacy en persoonlijke gegevens. Maar ook hier wordt de weg naar de digitale wereld steeds vaker gevonden. Zo ook voor Schenkeveld.

Image

Van druktoetsen naar touchscreen

Misschien een beetje overdreven deze titel, maar het moderniseren was echt nodig. De oude centrale met verouderde structuur was duur en niet meer van deze tijd. Een advocatenkantoor heeft baat bij een betrouwbare verbinding en goede onderlinge communicatie. En naar de cliënten toe is de communicatie van essentieel belang. "We liepen tegen al meer problemen aan”, vertelt Visser. "Bijvoorbeeld bij het doorschakelen, de flexibiliteit van het aantal aansluitingen, maar ook het simpele beheer van de voicemail bij vrije dagen. Het kostte voorheen gewoon te veel tijd, te veel moeite en bovendien, te veel geld.

De uitdaging & oplossing

Advocaten werken misschien wel in de beroepsgroep waar het voorzichtigst moet worden omgegaan met privacy en persoonlijke gegevens. Binnen deze beroepsgroep wordt de weg naar de digitale wereld steeds vaker gevonden. Het aanbod van online diensten is zeer interessant. Niet alleen voor de advocaat zelf, maar ook voor de cliënten. De benaderbaarheid groeit, dankzij deze ‘nieuwe’ vorm van werken.

Hallo is voor Schenkeveld Advocaten deze uitdaging aangegaan:

  • Een verouderde telefooncentrale

  • Problemen met doorschakelen

  • Beheer van voicemail bij vrije dagen

  • Niet eenvoudig kunnen op- of afschalen

  • Verouderde faxoplossing

1

Professionele telefooncentrale met uitgebreide functies

Schenkeveld moderniseerde in samenwerking met Hallo door nieuwe VoIP-aansluitingen voor kantoren in Alkmaar en Hoorn. Een kleinere derde vestiging in Amsterdam maakt gebruik van telefonie via het IP-netwerk, zonder lokaal telefoonsysteem. Ook faxen worden nog steeds gebruikt, maar nu via fax to e-mail in pdf-formaat. In de advocatuur zijn elektronische ontvangstbevestigingen belangrijk. Schenkeveld heeft naast vaste aansluitingen ook twintig mobiele abonnementen met één databundel.

2

Makkelijk online beheer

Hosted VoIP-oplossingen worden steeds populairder. Een moderne telefooncentrale biedt een onderneming niet alleen een passende telefonie-oplossing, maar ook tal van andere mogelijkheden. En Schenkeveld ondervindt dat aan den lijve. Vooral in flexibiliteit van de aansluiting wordt veel winst behaald. Het makkelijk op- en afschalen, het aanpassen van routeringen en de online beheertool waarbij op afstand veel geregeld kan worden. Het zijn allemaal voordelen van de overstap. En de IT-partner, die helpt snel als ze er even niet uitkomen. Visser: Hallo helpt bij het instellen van de voicemail of bij vaste vrije dagen. Op 8 oktober, Alkmaars Ontzet, wordt automatisch alles doorgeschakeld naar Hoorn. Zoals je begrijpt, zijn we er dan even niet.”

Image

Wat zij zeggen

We liepen tegen alsmaar tegen meer problemen aan. Bijvoorbeeld het doorschakelen, de flexibiliteit van het aantal aansluitingen, maar ook het simpele beheer van de voicemail bij vrije dagen. Het kostte gewoon te veel tijd, te veel moeite en bovendien, te veel geld.

Daniëlle Visser, ICT-coördinator Schenkeveld Advocaten

Image

Over Schenkeveld Advocaten

Advocatenkantoor Schenkeveld werkt met meer dan 20 advocaten op verschillende rechtsgebieden samen om particulieren en ondernemers juridisch te ondersteunen.

  • Industrie: Accountants & Adviseurs

  • Locatie: Alkmaar, Hoorn en Amsterdam, Nederland

  • Bedrijfsgrootte: 20 medewerkers verdeeld over 3 locaties.

  • Website: www.schenkeveldadvocaten.nl