Blog29 september 2023

Subsidiepot beschikbaar van 300.000 euro

Cybersecurity
Image

De digitale veiligheid van Nederlandse mkb’ers is in veel gevallen nog veel te zwak. Vooral kleine bedrijven nemen nog niet genoeg maatregelen. Daarom heeft het Digital Trust Center (DTC) van het ministerie van Economische Zaken en Klimaat een subsidiepot beschikbaar gesteld van 300.000 euro. Kleine bedrijven kunnen op die manier tot maximaal 1.250 euro aan cybersubsidie krijgen.

Mijn Cyberweerbare Zaak

Via de subsidieregeling ‘Mijn Cyberweerbare Zaak’ kunnen MKB’ers subsidie krijgen voor de kosten van de aanschaf en implementatie van één of meer cruciale cybersecurity maatregelen. Bijvoorbeeld voor het inrichten van back-ups, een wachtwoordmanager en het laten uitvoeren van een risico-inventarisatie.

Volgens DTC zijn vooral de kleine ondernemers zeer kwetsbaar. Met deze subsidie moet de grote digitale kwetsbaarheid worden tegengegaan.

Advies, aanbod en subsidie

De eerste stap is om te weten waar jouw bedrijf kwetsbaar is. Met de CyberVeilig Check maak je eenvoudig binnen tien minuten jouw eigen actielijst (PDF) met te nemen cybermaatregelen. Hulp nodig met het invullen? Neem contact op met Hallo om jouw actielijst op een juiste manier op te stellen.

Hallo heeft vervolgens om het makkelijk te maken al een offerte voor je klaarstaan. De offerte kun je hier downloaden bij Hallo. De subsidie aanvragen is de laatste stap, in combinatie met de eerder gemaakte actielijst en ontvangen offerte van Hallo, vraag je de subsidie aan bij de Raad voor Ondernemend Nederland (RVO).

Subsidievoorwaarden

De subsidie vergoedt 50 procent van de kosten die Hallo als ICT-dienstverlener doorvoert voor deze maatregelen. Dit kan tot een maximumbedrag van 1.250 euro. De subsidie kan maar één keer worden aangevraagd.

Mkb’ers kunnen van 2 oktober tot 1 november 2023 een aanvraag indienen. Het beschikbare budget van 300.000 euro wordt verdeeld op basis van binnenkomst, totdat het subsidiebudget is uitgeput.

Dus wacht niet te lang! Begin nu met je subsidieaanvraag!

(UPDATE= de inschrijvingen voor deze subsidie zijn gesloten op 1 november 2023)

Benieuwd wat Hallo voor jouw bedrijf kan betekenen?

Waar staat jouw bedrijf op dit moment in het gebruik van cybersecurity? Meer weten? Bel ons voor een vrijblijvend oriënterend gesprek. Je kunt ons bereiken via 088 25 50 100. Word je liever gebeld? Dat kan ook. Vul hier het formulier in om een afspraak te maken. Dan bellen wij jou wanneer het jou uitkomt.

Deel dit bericht via