Blog12 juni 2017

Zorg dat je telefoonnummer klikbaar is

Zakelijke telefonie
Bellen via internet
Image

Dat het hebben van een zakelijk telefoonnummer heel belangrijk is, hoeven we je vast niet meer te vertellen. Het is belangrijk dat een potentiële klant direct contact met je op kan nemen. Wat echter vaak vergeten wordt, is dat het telefoonnummer klikbaar moet zijn. Dat houdt in dat wanneer jouw websitebezoeker op het nummer klikt, er meteen wordt gebeld. Vanaf de computer of smartphone.

Nummer niet klikbaar

Nog veel te vaak komen we tegen dat je vanaf je mobiel niet meteen kunt bellen. Een nummer ziet er dan bijvoorbeeld zo uit: (088) 25 50 100 of 088 / 2550100. Vanaf een smartphone is zo’n nummer onhandelbaar. Je moet het óf onthouden en daarna intypen óf selecteren en kopiëren naar je belscherm om contact op te nemen. Dat kan echter veel sneller, makkelijker en klant- en servicegerichter.

Telefoonnummer klikbaar maken

Hoe maak je jouw telefoonnummer dan klikbaar vanaf desktop en smartphone? Daarvoor zijn twee manieren:

  1. Vermeld het nummer als volgt, met landcode en zonder eerste 0: +31882550100

  2. Voeg een stukje code toe. Dit doe je door in de code het oorspronkelijke telefoonnummer te vervangen door <a href=”tel:+31882550100″>088-2550100</a>

Op deze twee manieren wordt het nummer 088-2550100 op de juiste manier herkend door alle apps en type telefoons.

Bellen vanaf de desktop

Ook vanaf de desktop bel je gemakkelijk met 1 klik naar het nummer op je beeldscherm, mits de link goed is ingesteld. Koppel hiervoor jouw Hosted VoIP omgeving met je CRM of ERP systeem door middel van Contact Connect Advanced. Je kunt ook bellen met je desktop door middel van Skype of Facetime.

Online oriënteren

Veel mensen oriënteren zich eerst op de mobiel voor ze een aankoop doen. Ze vergelijken merken, producten en diensten en maken hun aankoopbeslissingen online. Tijdens het bezoek aan jouw website zitten ze dus vol vragen en koopintenties. Door een goed werkende belknop te plaatsen op je website, ben je jouw klant optimaal ten dienst.

Vragen over deze tip? Neem gerust contact met ons op. Je kunt direct bellen vanaf de website of via 088-2550100

Deel dit bericht via