Blog3 mei 2023

Zo zet je een testgesprek op in Microsoft Teams

Digitale werkplek
Bellen via internet
Image

Wil je weten of je microfoon het goed doet en of je camera juist staat ingesteld voor een Teams vergadering? Nog voordat je deelneemt aan een gesprek kun je dit testen door middel van een testgesprek in Microsoft Teams. Een goede voorbereiding is het halve werk! En in dit geval misschien wel een goede eerste indruk.

Een testgesprek starten

Als je een testgesprek wilt starten, selecteer je je profielafbeelding en kies je vervolgens instellingenapparaten. Vervolgens selecteer je een testgesprek starten onder Audio apparaten.

In een testgesprek in Teams zie je hoe je microfoon, luidspreker en camera werken. Volg de instructies van de bot en neem een kort bericht op. Het bericht wordt voor je afgespeeld. Daarna krijg je een samenvatting van het testgesprek en kun je naar Apparaatinstellingen gaan om wijzigingen aan te brengen.

Image

Hallo, bel jij al met Teams?

Je bent met één telefoonnummer bereikbaar, op laptop, mobiele telefoons en vaste toestellen. En met één klik bel je naar vaste en mobiele nummers.

Apparaatinstellingen wijzigen

Toch liever overschakelen van de speakers van je laptop naar je (draadloze) oordopjes? Dit wijzig je eenvoudig door op je profielafbeelding te klikken en vervolgens kies je instellingenapparaten. Selecteer de gewenste luidspreker of microfoon.

Goed om te weten:

  • De testopname wordt direct na het gesprek verwijderd. De opname wordt niet bewaard of gebruikt door Microsoft.

Image

Meer weten?

Bel ons voor een vrijblijvend oriënterend gesprek. Je kunt ons bereiken via 088 25 50 100. Word je liever gebeld? Dat kan ook. Vul hier het formulier in om een afspraak te maken. Dan bellen wij jou wanneer het jou uitkomt.

Deel dit bericht via