Blog21 september 2022

Windows 8.1-gebruikers krijgen vanaf 2023 geen ondersteuning meer

Digitale werkplek
Cybersecurity
Image

Maak jij in jouw organisatie nog gebruik van de verouderde Windows versie 8.1? Microsoft waarschuwt gebruikers al vanaf juli 2022 dat de ondersteuning voor het besturingssysteem in januari 2023 helemaal stopt. Dus geen verbeteringen of updates meer. Vanaf januari 2023 zal Microsoft de versie helemaal loslaten.

De algemene ondersteuning voor het OS eindigde al op 9 januari 2018. Bedrijven en organisaties die in januari 2023 nog niet over zijn op een actuelere Windows-versie, kunnen geen verlengde beveiligingsondersteuning voor Windows 8.1 afnemen.

Windows 8.1 verscheen in 2013 en moest enkele tekortkomingen van het kritisch ontvangen Windows 8 verhelpen. De versie opende standaard met de voor touchscreens geoptimaliseerde Modern UI-omgeving. Met Windows 8.1 konden gebruikers instellen dat het OS met de traditionele omgeving voor muis en toetsenbord startte. Het marktaandeel van Windows 8.1 is volgens Statcounter tegenover de andere Windows-versies minder dan 3 procent.

Online veiligheid

Als je als organisatie nog gebruik maakt van deze versie dan raden wij aan om over te stappen naar de nieuwste Windows versie. Doordat er geen ondersteuning meer wordt geboden is de kans aanwezig dat je online veiligheid in het geding komt te staan. Cybercriminelen kunnen via onbeveiligde systemen toegang krijgen tot jouw bedrijfsgegevens. De gevolgen zijn dan niet te overzien.

Meer weten?

Heb je vragen naar aanleiding van deze berichtgeving? Je kunt ons bereiken via 088 25 50 100. Word je liever gebeld? Dat kan ook. Vul hier het formulier in om een afspraak te maken. Dan bellen wij jou wanneer het jou uitkomt.

Deel dit bericht via