Blog11 mei 2022

Werken op het nieuwe kantoor; de voordelen.

Digitale werkplek
Image

Thuiswerken op het nieuwe kantoor. Gewoon met laptops, smartphones en iPads. We delen net zo makkelijk agenda’s en downloaden onze apps. De normale thuissituatie lijkt meer en meer op een werkplek. Het gezinsleven vormt zich rond de online agenda. Voor wie wat waar en hoe moet doen bestaat maar één werkelijkheid; de gedeelde agenda in de cloud. Een thuiswerkplek is dus voor velen een normale toevoeging aan het huishouden.

Thuiswerkplek

Daar zit dan ook direct het grote voordeel. Thuis is dichterbij dan ooit. Laten we voor het gemak de zolderkamer nemen als nieuwe werkplek. Als jouw werkgever investeert in thuiswerken dan heb je dus een goede bureaustoel, veilige en stabiele verbinding (zelfs op zolder) en twee beeldschermen; het ontbreekt je thuis vast aan niets.

Daar gaat ie dan: ‘Een dag thuiswerken, de voordelen.’

De ochtendspits

Standaard gaat om half zeven je wekker. Je kinderen moeten naar school en je partner naar zijn/haar werk. Broodjes smeren, tanden poetsen, tassen pakken, het moet allemaal maar passen in de drukke ochtendspits thuis. Over ochtendspits gesproken, daar heb jij vanmorgen geen last van. Jij logt keurig in om kwart over acht, waar je anders al drie kwartier in de file had gestaan. Inloggen is trouwens een makkie. Jouw werkgever houdt van veiligheid, dus je maakt thuis gebruik van een veilige, betrouwbare VPN-verbinding. Ook hier dus geen file (NL), maar wel heel snel de juiste file (EN).

De meeting

Na de koffie en de e-mails is het tijd voor een vergadering. Online meetings hebben het grote voordeel dat ze kort en bondig zijn. Door elkaar heen praten is nagenoeg uitgesloten. Behalve van degene die aan het woord is, gaan vaak alle microfoons uit. Na het overleg hang jij op en kan je weer door met je werk. Geen afleiding, geen verstoring. Het betekent complete focus. Totdat je hoort dat de wasmachine klaar is, want daar heb je ook tijd voor.

Lunch

Hier liggen alle opties open voor je. Een snelle lunch achter je computer behoort tot de mogelijkheden. Een lunch terwijl je even snel het journaal of een aflevering van je lievelingsserie kijkt klinkt al een stuk beter. Of een lunch met je partner en kinderen, die tussen de middag respectievelijk uit werk en school zijn gekomen. Het is family time in optima forma. Mis je de bedrijfskantine? Zorg er dan voor dat je deels vanuit huis en deels vanaf de zaak werkt.

Sporten

Sporten? Tijdens werktijd? Natuurlijk, een flexibele werkgever geeft jou de ruimte om te doen wat je leuk vindt en waar je energie van krijgt. Zo kan je er de rest van de dag weer volle bak tegenaan. ‘s Avonds nog even inloggen om het verloren uurtje in te halen, wij vinden het prima geregeld. Ze zeggen niet voor niets dat thuiswerkers productiever zijn dan de collega’s die op kantoor zijn gebleven. Ook het ziekteverzuim is een stuk lager overigens.

Nieuwe collega’s

Met zo’n flexibele werkgever als die van jou zit het met de aanwas van personeel wel goed. Veel werkzoekenden kijken niet meer alleen naar salaris of status. Het zijn secundaire voorwaarden waar veel waarde aan wordt gehecht. Zeg nou zelf, hoe fijn is het om in alle vrijheid te kunnen werken (check de Hallo vacatures hier!) Het zorgen voor een goede werk-privébalans. Helaas, de nieuwe collega die vandaag begint heeft iets lekkers mee voor de collega’s op kantoor.

Einde middag

Dat project waar jij aan werkt vordert enorm nu je ongestoord door kan werken. Het komt de kwaliteit van je werk ook echt ten goede. Als vraagbaak op kantoor weten ze je namelijk altijd te vinden, zelfs als het kopieerapparaat vastloopt. Bellen is dan toch een drempel. Vaak lost het probleem zichzelf wel op. Een gouden tussenweg is een berichtje in Teams. Jij kan reageren op het moment dat het je uitkomt. Heeft het haast, dan vinden ze je echt wel hoor.

Naar huis

Nou ja, daar ben je natuurlijk al. Twee trappen naar beneden en het werk is weer vergeten. Kan je mooi je kinderen naar hun training brengen of alvast het eten voorbereiden. Bedenk eens wat jij zou doen met alle tijd die je over hebt.

Hallo thuiswerkplek

We helpen je graag. Door samen te werken met Hallo kunnen thuiswerkplekken op maat worden opgezet om maximale productiviteit te garanderen. Samen lopen we alle stappen door om werkplekken te creëren die bij alle collega’s passen. En daar stopt het niet. Met de kennis en ervaring die hallo, heeft opgebouwd zorgen we er samen voor dat in de toekomst de samenwerking binnen jouw organisatie productief en makkelijk wordt (en blijft). Neem nu contact met ons op en laat je verrassen door de mogelijkheden.

Meer weten?

Bel ons voor een vrijblijvend oriënterend gesprek. Je kunt ons bereiken via 088 25 50 100. Word je liever gebeld? Dat kan ook. Vul hier het formulier in om een afspraak te maken. Dan bellen wij jou wanneer het jou uitkomt.

Geschreven door

Linda van Bakkum

Adoptie specialist

Author
Deel dit bericht via