Blog13 februari 2024

Wat is hosted VoIP?

Digitale werkplek
Zakelijke telefonie
Bellen via internet
Image

Ben je je momenteel aan het oriënteren op een nieuw telefoonsysteem, dan ben je de term hosted VoIP waarschijnlijk al een aantal keren tegengekomen. Logisch dus dat je je afvraagt: Wat is hosted VoIP? Wij leggen het graag uit.

Wat is hosted VoIP?

Hosted VoIP is technologie die ook wel eens managed VoIP genoemd wordt. Het is het beste alternatief voor een zakelijke telefooncentrale. Het grote voordeel is dat het meer functionaliteit biedt voor minder geld dan een traditionele telefooncentrale.

Hoe dan?

Een hosted VoIP systeem gebruikt het IP-netwerk om telefoongesprekken tot stand te brengen. Dit houdt in dat je geen lokaal telefoonsysteem meer nodig hebt. Je bestaande computernetwerk en internetverbinding zijn voldoende om met hosted VoIP te kunnen werken. In dit artikel lees je wat je nog meer nodig hebt. Hosted VoIP is een op zichzelf staande telefooncentrale, je traditionele telefooncentrale kun je dus de deur uit doen. Dit scheelt ook zeker in de onderhoudskosten, want die zijn met hosted VoIP verleden tijd.

De grootste voordelen op een rij

Om te beginnen is hosted VoIP een stuk voordeliger, zeker op lange termijn. De aanschaf van nieuwe toestellen (als je dit wilt, want er zijn ook alternatieven) is een eenmalige investering. Daarna is het onderhoud van het netwerk een stuk goedkoper. Het is minder duur om veranderingen in het netwerk aan te brengen, bijvoorbeeld als je op grotere schaal wilt gaan werken. Maakt je bedrijf een groeispurt door, dan schaal je eenvoudig op door gebruikers toe te voegen. Gaan er collega’s weg, dan kun je deze gebruikers ook heel eenvoudig weer verwijderen. Hierdoor betaal je alleen voor wat je nodig hebt. Dit maakt hosted VoIP voor iedere onderneming een geschikte telefonie oplossing.

Je bent ongekend flexibel

Met hosted VoIP ben je een stuk flexibeler in tegenstelling tot een traditionele telefooncentrale. Met deze nieuwe manier van bellen kunnen medewerkers ook vanuit huis of onderweg gebruik maken van het netwerk. Het wordt daarmee een stuk makkelijker om je werknemers of collega’s altijd en overal te bereiken. Ook wanneer zij op werkbezoek in het buitenland zijn.

Overzichtelijk

Tot slot heb je met hosted VoIP altijd het volledige overzicht over je telefoonnetwerk. Je kunt telefoongesprekken bijvoorbeeld managen via een webportaal. Ook je provider houdt je netwerk dag en nacht in de gaten. Hierdoor ben je verzekerd van de beste beveiliging en meest actuele software. In dit artikel geven we je tips hoe je zelf ook zorgt voor een optimale beveiliging van je VoIP-omgeving.

Meer weten?

Bel ons voor een vrijblijvend oriënterend gesprek. Je kunt ons bereiken via 088 25 50 100. Word je liever gebeld? Dat kan ook. Vul hier het formulier in om een afspraak te maken. Dan bellen wij jou wanneer het jou uitkomt.

Deel dit bericht via