Bijna 20 jaar geleden werd de eerst gemeente in Nederland aangesloten op glasvezel. Inmiddels is ruim de helft van Nederland voorzien van een glasvezelnetwerk. Waarschijnlijk zal in 2025 het percentage stijgen naar 84%. Maar wat is glasvezel precies en wat kun je ermee?

Wat is glasvezel?

Glasvezel is een haardunne vezel, gemaakt van een speciaal soort glas. Informatie via glasvezel wordt op een snelle en betrouwbare manier verzonden met behulp van laserlicht. Door laserlicht met een zeer hoge snelheid aan en uit te schakelen, worden digitale gegevens doorgegeven. De informatie verplaatst zich razendsnel door de glasvezel. Hoe sneller de laser aan en uit knippert, des te sneller kan de informatie over en weer worden gestuurd. Met glasvezel kan dit zo snel als het licht. Signalen zoals televisie, telefoongesprekken en up- en downloads via internet worden omgezet in een digitaal signaal. Het is vergelijkbaar met het seinen van een boodschap in morsecode met een zaklantaarn. Ook hierbij vormt een serie van punten en strepen de informatie.

Wat kan ik met glasvezel?

Met glasvezel kun je veel. Van (beeld)bellen, het versturen én ontvangen van grote bestanden, grote hoeveelheden internetverkeer tussen verschillende vestigingen laten lopen tot aan pintransacties en camerabeelden van je alarmsysteem analyseren. Met zakelijk glasvezel van hallo, profiteer je van razendsnel betrouwbaar zakelijk internet. Glasvezel is veel minder storingsgevoelig dan DSL- of kabelverbindingen waardoor bedrijfsprocessen beter en sneller verlopen. Er komen steeds meer toepassingen en apparaten die werken via het internet. Deze, maar ook huidige toepassingen hebben vaak meer capaciteit nodig dan de verouderde netwerken aan kunnen. Kort gezegd zijn er genoeg voordelen van glasvezel, zeker als je klaar wilt zijn voor de toekomst. Reden genoeg dus om een postcodecheck te doen of glasvezel ook bij jou in de buurt tot de mogelijkheden behoort.

Meer weten?

Heb je vragen over glasvezel of wil je meer informatie over zakelijk internet onze andere producten of diensten? Gewoon even bellen. Je kunt ons bereiken via 088 25 50 100.