Vooruit. Nog even kort dan. Zoals je weet zijn er verschillende dragers voor een internetverbinding. De verschillen in snelheid en stabiliteit zijn groot. ADSLVDSLkabelglasvezel, hoe zit het ook alweer?

ADSL is, op de vroegere modems na, de oudste van het stel. En meteen ook de traagste. Waar je deze verbinding nog tegenkomt? Veelal op afgelegen locaties. VDSL is de opvolger. Het materiaal bestaat uit oude koperkabels, oorspronkelijk bedoeld voor telefonie. Hoe groter de afstand van aansluiting tot telefooncentrale, hoe lager de betrouwbaarheid en snelheid. Je kunt je voorstellen wat dat gegeven met de up- en downloadsnelheid doet.

En COAX dan? Eveneens koper. Maar wel een volledig andere technologie dan ADSL en VDSL. Dit netwerk werd oorspronkelijk aangelegd voor kabeltelevisie, maar wordt meer en meer gebruikt voor internet. De techniek staat niet stil: snelheden van 100Mbps zijn haalbaar. COAX is de voorloper van de huidige standaard: glasvezel. Een verademing. Eindelijk! Snel, stabiel en bovenal een storingsvrije internetverbinding.

De beste keuze voor internet?

Ligt je bedrijf op een afgelegen locatie zonder glasvezel? Dan is één van de andere drie opties een prima alternatief, om ook de kosten aangenaam te houden. Kies je dan slecht? Het antwoord is: nee. Is er alleen een trage internetverbinding beschikbaar? En wil je toch meer bandbreedte? Kies dan voor meerdere ADSL-verbindingen of zelfs straalverbindingen via internet. Je kiest de beste optie in jouw situatie. Maatwerk noemen we dat. Dáár houden we van bij hallo,

Oude abonnementen

Er is meer winst te behalen. We komen ze dagelijks tegen: bedrijven die al 10 jaar of langer hetzelfde abonnement hebben. Zij betalen dan veel te veel. Of de internetverbinding is te traag. En in het ergste geval een combinatie van die twee. Deze bedrijven handhaven bijvoorbeeld hun ADSL-verbinding, terwijl VDSL gewoon beschikbaar is.

Nieuwe ontwikkelingen

Het bestaande kopernetwerk wordt in hoog tempo gemoderniseerd. Hierdoor is op steeds meer locaties VDSL beschikbaar. En vaak komen met deze modernisering nieuwe VDSL technologieën beschikbaar, zoals vectoring VDSL (VVDSL) waarbij de maximaal haalbare snelheid 100/10Mbps is, bonded VDSL (BVDSL) waarbij twee vdsl verbindingen gebundeld worden tot een enkele internetverbinding, zodat zelfs op vrij grote afstand tot een centrale acceptabele snelheiden te halen zijn. De nieuwste ontwikkeling is vectoring bonded vdsl (BVDSL). De theoretisch haalbare snelheid is hier tot 200/20Mbps.

Doe de Postcode Check via onze site en ontdek binnen een paar seconden wat er leverbaar is op jouw locatie. Liever persoonlijk contact? Bel of mail! We adviseren je over de best mogelijke oplossing binnen jouw bedrijf. Vrijblijvend uiteraard. Wij gaan voor tevreden klanten. Dát is onze drive. Wat kunnen we voor jou doen?