Blog21 augustus 2019

Voicemail op je vaste telefoon: zo stel je hem in

Bellen via internet
Zakelijke telefonie
Image

Altijd maar bereikbaar zijn is onmogelijk. Net dat telefoontje wanneer je niet op je plek zit of wanneer je in een belangrijke vergadering zit. Je vaste toestel staat op je bureau en neem je niet mee. Met een voicemail loopt dat inkomende gesprek niet op niets uit; de persoon die belt, laat een terugbelverzoek achter of je ontvangt informatie wat je anders via het telefoongesprek had ontvangen. Handig. Maar een voicemail op je vaste telefoon, hoe stel je dat in?

Wat is voicemail op vaste telefoon?

Op het moment dat je niet bereikbaar bent en iemand belt je op je vaste telefoonnummer, krijgt hij of zij een welkomsttekst te horen gevolgd door de mogelijkheid een bericht in te spreken. Doordat je gebruik maakt van zakelijke telefonie krijg je ineens veel meer opties erbij. Zo kun je ervoor kiezen om een ingesproken bericht direct door te zetten naar email maar je kunt ook een voicemail instellen via tijdschema.

Voicemail naar e-mail
Zodra er een bericht is ingesproken, krijg je een melding op je toestel. Dit is vaak een knipperend lampje op je toestel. Je belt dan naar je Voicemail Portal om het bericht af te luisteren. Dit kan makkelijker! Je kunt het zo instellen dat het ingesproken bericht binnenkomt in je mail! Zo kun je het bericht beluisteren overal waar je maar wil, zolang je maar toegang tot je mail hebt.

Voicemail via tijdschema
Door middel van een tijdschema kun je ervoor zorgen dat je voicemail alleen tijdens bepaalde tijdstippen te horen zal zijn. Denk bijvoorbeeld aan openingstijden van je kantoor. Tijdens werktijden wil je dat de gesprekken terechtkomen bij je collega’s. Buiten werktijd wil je dat de beller je voicemail te horen krijgt. Dit is mogelijk voor een enkel telefoonnummer maar kan ook ingesteld worden voor een groep nummers.

Wil je gebruik maken van Voicemail naar e-mail of voicemail via tijdschema? Deze instellingen kun je alleen aanpassen op platform-niveau.

Voicemail instellen vaste telefoon

Nu je weet wat de mogelijkheden zijn, is het tijd om je voicemail in te stellen. In de volgende handleiding leggen we stap voor stap uit hoe je je voicemail instelt op platform-niveau.

Voicemail beluisteren vaste telefoon

Zodra je voicemail hebt ingesteld, kan je voicemail ingesproken worden. Als iemand een bericht heeft ingesproken krijg je een melding. De meeste telefoontoestellen hebben zelf een geïntegreerde voicemail indicator zodat je weet dat er een of meerdere berichten voor je klaar staan.

Voicemail professioneel (laten) inspreken

Met een ingesproken voicemail klinkt je antwoordapparaat altijd professioneel. Het geeft een betrouwbare indruk. Daarnaast kun je je klanten ook nog eens sneller helpen! Laat je voicemail professioneel inspreken door ons. Ook kun je ervoor kiezen om dit zelf te doen.

Meer weten?

Bel ons voor een vrijblijvend oriënterend gesprek. Je kunt ons bereiken via 088 25 50 100. Word je liever gebeld? Dat kan ook. Vul hier het formulier in om een afspraak te maken. Dan bellen wij jou wanneer het jou uitkomt.

Deel dit bericht via