De meeste Wi-Fi-netwerken zijn beveiligd met WPA2. Deze beveiliging staat bekend als praktisch onkraakbaar. Toch is het tegendeel bewezen. Met een zogenaamde Krack-aanval kan een WPA2-netwerk afgeluisterd worden. De aanval is vooral vatbaar voor Android- en Linux-apparaten, maar iOS-apparaten, Macs en Windows-computers zijn niet honderd procent immuun. Kwaadwillenden kunnen alle communicatie onderscheppen.

Het is algemeen bekend dat je dingen als bankzaken beter niet via een (onbeveiligd) wifinetwerk kunt doen. Maar ook inloggen op social media, webshops en je e-mailbox is een risico. Is een hacker eenmaal in het bezit van je Facebook wachtwoord, dan kan hij kijken of dit wachtwoord ook werkt op andere sites en bijvoorbeeld fraude plegen via Marktplaats of andere sites. Het is dus van ongekend belang dat je de beveiliging van het netwerk op orde hebt, thuis en op kantoor.

Hoe zorg je dat jouw wifi-netwerk beveiligd is tegen Krack?

Er is 1 stelregel die heel erg belangrijk is: updaten! Zorg altijd dat je updates op je iPhone, Android telefoon, Windows of Mac computer meteen uitvoert. Maar ook op routerniveau moeten eens in de zoveel tijd de updates worden doorgevoerd. Bij de routers die wij aanbieden doe je dit als volgt:

  • Ubiquity: Deze routers beheren wij op afstand. De update voor het beveiligingslek Krack is al doorgevoerd door onze support medewerkers.
  • Mikrotik: log zelf in op je router, ga naar System, packages, check for updates, download en installeer de nieuwste firmware. Hier vind je de uitgebreide omschrijving.
  • Draytek: Download en installeer de laatste firmware, die je hier kunt vinden. Op onze supportwebsite vind je een uitgebreide omschrijving hoe je dit doet.
  • FRITZ!BOX: Ga naar de webpagina ‘fritz.box’ door dit in te typen in je webbrowser. Vul je gebruikersnaam en wachtwoord in, indien nodig. Ga naar Wizards en klik daarna op ‘Update’ of ‘Update Firmware’.
  • Zyxel: Ga naar de Zyxel portal en log in. In de portal vind je de meest recente firmware, die je kunt downloaden.

Kom je er niet uit met de updates? Onze mensen van support helpen je graag. Bel ons op 088 – 25 50 100 en we begeleiden je door het installatieprogramma.

Interessante berichten

Goede WiFi op school! Hoe doe je dat?
7 Tips voor het verbeteren van je WiFI
Wij willen WiFi! Geen koffie!
Open WiFi, wie is er verantwoordelijk?