Soms kom je op een webpagina welke je graag wilt bewaren voor een later moment of om te delen binnen je teamDe meest flexibele oplossing hiervoor is het maken van een PDF-bestand welke je bijna overal kunt bekijken en kan verzenden. Nog niet iedereen kent de mogelijkheid, dus laten wij jullie stapsgewijs zien hoe je dit kunt doen 

In Windows Edge: de afdrukfunctie
 Voor de meeste browsers is de afdrukfunctie de snelste en meest effectieve methode om een ​​webpagina naar PDF op te slaan. Als je Windows Edge gebruikt, komt het je waarschijnlijk bekend voor en heb je het snel onder de knie. 

  • Kies eerst Afdrukken op het tabblad Bestand of druk op Ctrl+P om het venster Printer te openen. We weten dat het logisch lijkt om ‘Pagina opslaan als …’ te kiezen, maar deze optie is voor het opslaan van pagina’s in een webindeling. Om een PDF te krijgen moet je dus de optie ‘Microsoft Print to PDF’ hebben. 
  • Verander alle andere opties die je wilt, inclusief marges en schaal. Selecteer vervolgens Afdrukken. Hiermee worden alle pagina’s in de geopende webpagina opgeslagen. Je kunt de pagina’s beperken door in het tabblad Pagina’s aan te geven of je alle pagina’s of de huidige pagina afgedrukt wilt hebben. 

Houd er rekening mee dat Windows Edge een zijbalk met een Window 10-thema heeft die opengaat wanneer je ervoor kiest om af te drukken. Oudere browsers (zoals Internet Explorer) gebruiken een traditioneler printervenster. Hoewel deze er anders uitziet, moeten de opties en stappen hetzelfde blijven. 

Wilt je meer weten? Neem dan even contact op met een van onze accountmanagers. Je kunt ze bellen op telefoonnummer 085-0435900.