Blog21 april 2017

Telefonie-tip: Wees bereikbaar via een vast nummer

Bellen via internet
Zakelijk mobiel
Image

Bel je nog zakelijk via een mobiel nummer? Dan adviseren wij je om vandaag nog een vast nummer aan te vragen! Dit heeft namelijk 2 grote voordelen. Ten eerste ziet het er een stuk professioneler uit dan wanneer je 06-nummer op je visitekaartje staat. Maar het belangrijkste is dat het voor de klant de drempel verlaagt om jou te bellen.

Vast nummer

Bellen naar mobiele nummers wordt steeds minder duur. Toch kost een mobiel gesprek al snel 10 tot 25 cent per gesprek. Bellen naar een vast nummer kost slechts 1 of 2 eurocent. Daar komt bij dat oudere mensen gewend zijn om naar vaste nummers te bellen. Als je alleen kunt bellen naar een mobiel nummer, loop je het risico om een flink aantal potentiële klanten mis te lopen.

Lokaal zakelijk telefoonnummer

Maar voor wat voor nummer kies je dan? Als je een lokaal bedrijf hebt, kies je vanzelfsprekend voor jouw lokale netnummer. Je klanten zien dan immers aan het telefoonnummer dat jouw bedrijf in de buurt zit. Maar als je meerdere vestigingen hebt die je allemaal op één plek uit wilt laten komen, kan dat ook. Je kunt dan 2 verschillende nummers aanvragen. Via hosted VoIP zorgt de online telefooncentrale er dan voor dat de telefoontjes op de juiste plek binnenkomen. Werkt jouw bedrijf landelijk, dan past een 088-nummer of 085-nummer wellicht beter bij je.

Zichtbaar op je website

Eenmaal in het bezit van een vast nummer, vergeet dan niet om het goed zichtbaar op je website neer te zetten. Plaats het nummer op elke pagina van je website zodat het op de PC, tablet en smartphone altijd te zien is. Want sommige mensen zoeken contact via een contactformulier of per rechtstreekse e-mail, maar als ze bellen betekent dat directe handel. En die wil je natuurlijk niet mislopen.

Meer weten?

Bel ons voor een vrijblijvend oriënterend gesprek. Je kunt ons bereiken via 088 25 50 100. Word je liever gebeld? Dat kan ook. Vul hier het formulier in om een afspraak te maken. Dan bellen wij jou wanneer het jou uitkomt.

Deel dit bericht via