Succesverhaal MamaLoes

Lees hier hoe wij MamaLoes hebben geholpen met hun uitdagingen op het gebied van telefonie en internet

Zakelijke telefonie
Back-up
Internet
Image

MamaLoes: “Samen maken we de eindsprint naar efficiënter werken.”

Bij MamaLoes vind je alles voor je baby en peuter; een uniek assortiment babyspullen. Van autostoelen, buggy’s en kinderwagens tot wipstoeltjes, loopstoeltjes en babykamers. Op het hoofdkantoor van MamaLoes in Goirle praten we met Marloes van den Bersselaar, general manager van Mamaloes. Zelf noemt ze zich liever manusje-van-alles: “Van arrogantie houden we niet daarom klikt het ook zo goed met Hallo Tilburg.”

Image

Als we iets willen, willen we het gister

Marloes is zelf goed op de hoogte van mogelijkheden en ontwikkelingen op ICT-gebied, en weet heel goed wat ze wil. “Ik zocht een leverancier, of liever partner, die naar ons luistert en niet doorduwt wat hij zelf wil verkopen.” MamaLoes kent Hallo, destijds nog IT Support Groep, uit de tijd van GDPR. Deze ervaring was goed, toen de inrichting van de firewall verlengd moest worden, werden verschillende ICT-leveranciers vergeleken. “Bijna allemaal hadden ze een erg lange levertijd, maar als wij iets willen, willen we het gister. Kevin van Hallo zei: regelen we voor jullie binnen 2 weken. Die belofte is waargemaakt, dat ze alles onder 1 dak hebben is voor ons echt een USP.”

De uitdaging & oplossing

MamaLoes heeft de afgelopen jaren heel wat verhuizingen gehad, In 2020 is zij met het kantoor losgegaan van logistiek. Daardoor kregen ze in totaal 3 locaties: kantoor, hoofdmagazijn en bulkmagazijn. Bij de verhuizing van vorig jaar hebben ze beide magazijnen samengevoegd. Nu hebben ze 2 locaties in Goirle en fysieke winkels. “In de winkels en het kantoor werkten we al met het systeem van Hallo waar we tevreden over waren. We kennen de werkwijze van Hallo, dus voor ons was het logisch dat we voor de uitbreiding ook bij jullie moesten zijn. Op de kantoren en het magazijn kan er zonder wifi niet gewerkt worden. De 3 locaties, kantoor en magazijnen bevinden zich in een straal van 500 meter, hier moesten dus veel accespoints aan te pas komen om te zorgen voor een goede dekkingsgraad.

Hallo is voor MamaLoes deze uitdaging aangegaan:

  • Uitbreiding naar 3 locaties

  • Vergroten van wifi-bereik

  • Oplossen internetstoringen

1

Inrichting VPN tunnel

Op de kantoren en het magazijn kan er zonder wifi niet gewerkt worden. De 3 locaties, kantoor en magazijnen bevinden zich in een straal van 500 meter, hier moesten dus veel accespoints aan te pas komen om te zorgen voor een goede dekkingsgraad. Hallo adviseerde ons een VPN-tunnel, deze VPN tunnel hebben we aangelegd om ons eigen interne netwerk van WMS (systeem waarmee we onze voorraad beheren in logistiek) te kopiëren naar kantoor. Hierdoor hebben we geen extra apparaten nodig op kantoor en geen onnodige extra kosten. Scheelt toch weer €1000,-.

2

Hosted VoIP: Verhuizing binnen 4 dagen

Met de uitbreiding naar 3 locaties in Goirle moest er binnen 4 dagen 10.000 m2 verhuisd worden. “Op zaterdag stuurde ik een berichtje naar Vincent met een hulpvraag, ze reageerden meteen zodat wij op zondag weer verder konden, dat is echt een fijne samenwerking!“ Ook de telefonie-oplossing is aangepast. De ontwikkelingen in telefooncentrales en bellen gaan erg snel. MamaLoes heeft meer mogelijkheden om zelf instellingen aan te passen. Daarnaast loopt alles via mobiel”: ”Met 1 telefoon overal bereikbaar zijn dat werkt erg fijn!

3

Altijd internet met een 4G back-up

Internet was niet altijd stabiel, zonder internet kunnen we gewoon niet werken. Bovendien kosten storingen veel tijd en geld. Met de glasvezel back-up hebben we nooit meer storingen en kunnen we altijd werken, veel efficiënter! Nu zijn we gewoon niet eens meer gewend dat we een internetstoring hebben.

Image

Wat zij zeggen

Een ICT-bedrijf met alle kennis onder 1 dak, dat is voor ons echt een USP.

— Marloes van den Bersselaar, General Manager van Mamaloes

Image

Over MamaLoes

Bij MamaLoes vind je alles voor je baby en peuter; een uniek assortiment babyspullen voor een scherpe prijs en direct uit voorraad! Van autostoelen, buggy’s en kinderwagens tot wipstoeltjes, loopstoeltjes en babykamers. Maar ook voor een gegarandeerd succesvol kraamcadeau ben je bij MamaLoes aan het juiste adres. Zowel in de fysieke winkels als online!

  • Industrie: Babywinkels

  • Hoofdkantoor: Goirle, Nederland

  • Bedrijfsgrootte: 100 medewerkers

  • Website: www.mamaloes.nl