Blog28 april 2022

Stappenplan; zo transformeer je het traditionele kantoor naar het nieuwe kantoor

Digitale werkplek
Image

Het is een goede manier om eens even goed op te ruimen, een verhuizing. Wat je niet mee wilt nemen blijft achter. De andere spullen kunnen in dozen, glaswerk en vazen extra ingepakt met kranten en de meubels uit elkaar en in de vrachtwagen. Een verhuizing is zo gedaan, toch? Er zijn zelfs verhuisbedrijven die alles voor je regelen. Hoef jij je alleen op de inrichting van je nieuwe huis te storten.

Maar hoe gaat dat als je met je kantoor verhuist? En dan niet naar een ander fysiek kantoor, maar naar een kantoor in de cloud. Er zijn veel raakvlakken met een ‘standaard’ verhuizing.

Dit stappenplan zorgt voor een vlekkeloze migratie naar jouw perfecte online omgeving.

Stap 1: Bepaal je doel en communiceer

Migreren naar de cloud begint met een idee. De coronatijd heeft geleerd dat online werken en altijd en overal bereikbaar zijn wel zo prettig werkt. De ene collega kan hier beter omgaan dan de ander. Ook bepaalde functies en werkzaamheden lenen zich beter voor flexibel werken dan andere. Er zijn tal van vragen die jij jezelf op dit moment moet stellen. Wat is precies mijn doel? Waarom heeft mijn bedrijf dit nodig? Probeer een planning te maken en voor jezelf alles op een rijtje te zetten. En belangrijk, communiceer! Neem je medewerkers mee in jouw online ideeën. Dan wordt de verhuizing een stuk prettiger.

Stap 2: Wat neem je mee en wat neem je niet mee

Jouw kantoor draait op allerlei systemen en applicaties. Maar werkt het allemaal nog naar behoren, gebruiken jullie alle programma’s nog en is alles nog up-to-date? Het zijn zaken waar jij en je systeembeheerder (als je die hebt) naar moeten kijken. Wil je naar de cloud migreren dan kunnen veel applicaties naadloos meegroeien. Een modern verhuisbedrijf heeft de juiste cloud experts in huis om je hierbij te adviseren.

Stap 3: Kies je provider 

Jouw systeembeheerder (nogmaals, als je die hebt) is vast wel op de hoogte van alle mogelijkheden die de cloud biedt. Maar een cloud expert, dat ben je niet zomaar. De kans is groot dat hij je wél kan adviseren in de keuze voor een provider. ‘The big three’, AWS (Amazon), Microsoft Azure of Google Cloud, liggen voor de hand. Hierbij kies je voor continuïteit, beschikbaarheid en veiligheid. Ook van de grootscheepse migratie zullen jouw medewerkers niets merken.

Kies je voor een lokale, bekende, kleinere aanbieder dan kan dit een behoorlijke kostenbesparing opleveren. Jij betaalt alleen voor wat je gebruikt en de communicatie is laagdrempeliger en (vaak) dichterbij.

Stap 4: Ontwerp

Nu is het de beurt aan de experts. Heb jij gekozen voor een online verhuisbedrijf dan worden al jouw wensen (en die van je medewerkers) geïnventariseerd. Hierop wordt een ontwerp gemaakt. Zie het als een plattegrond van de nieuwe omgeving met alle producten en diensten die jij na de migratie gaat gebruiken. Als het goed is laten zij je ook weten tot welke resultaten de verhuizing gaat leiden.

Iedereen akkoord? Mooi. Dan wordt het ontwerp omgezet in de daadwerkelijke inrichting. Het zorgt ervoor dat de nieuwe cloudomgeving alle gegevens die jij mee wilt nemen kan ontvangen.

Stap 5: De verhuizing

De migratie is eindelijk daar. Jouw cloud is ingericht en klaar voor de toekomst. Een goede partner weet als geen ander dat jouw werknemers zo min mogelijk last moeten hebben van de verhuizing naar de cloud. Applicaties die er opeens mee ophouden of systemen die niet meer bereikbaar zijn; daar wordt niemand blij van.

Een migratie vindt dus buiten werktijden plaats. Enige downtime hoeft niemand te merken. In kleine stappen gaat alle data over naar de nieuwe omgeving. De volgende ochtend logt iedereen in alsof er niets gebeurd is.

Stap 6: Kennis van zaken

Het beheer van de nieuwe omgeving is anders dan men gewend was. Met trainingen en goede documentatie kan dit in no-time geregeld worden binnen jouw bedrijf. De ICT-medewerkers worden zo cloud deskundigen. Zijn er nog vragen? Dan is het verhuisbedrijf altijd dichtbij om te helpen.

Verhuizing naar de cloud

Bij Hallo weten we precies wat jij nodig hebt voor de migratie van jouw gegevens. We helpen je alle stappen te zetten die we zojuist omschreven hebben. Zo kom je nooit voor verrassingen te staan. Dus heb jij verhuisplannen? Neem dan contact met ons op voor advies. Wij weten hoe belangrijk het is om mee te groeien met de trends van nu en om klaar te zijn voor wat er in de toekomst gaat komen. 

Meer weten?

Bel ons voor een vrijblijvend oriënterend gesprek. Je kunt ons bereiken via 088 25 50 100. Word je liever gebeld? Dat kan ook. Vul hier het formulier in om een afspraak te maken. Dan bellen wij jou wanneer het jou uitkomt.

Deel dit bericht via