hallo, tim

5 Stappen om je cybersecurity vandaag nog te verbeteren!

Home » stappenplan cybersecurity

hallo, stappenplan cybersecurity

Hoe veilig is jouw ICT-omgeving nu eigenlijk? Heb je alles in orde om dreigingen te kunnen voorkomen en als dat nodig is te verhelpen? Met de volgende 5 stappen breng je precies in kaart waar je cybersecurity kan verbeteren in jouw organisatie.

  1. Voer een risicobeoordeling uit – Voordat je weet wat je moet beveiligen met je eerst weten wat je hebt. Een risicobeoordeling is een goede start voor elke ondernemer om de weerbaarheid te verhogen. Meer informatie over het uitvoeren van een risicobeoordeling.
  2. Breng kwetsbaarheden in kaart – Hackers scannen continue het internet af op kwetsbaarheden, dit kan jij als organisatie ook. Bekijk hier meer over Security Scan as a Service.
  3. Doe een Phishingtest onder jouw medewerkers– Voer een phishingtest en creëer op die manier bewijstzijn onder jouw medewerkers over de gevaren van cybercrime. Veel aanvallen starten met een phishing mail en medewerkers zijn hierbij een belangrijke (zwakke) schakel. Meer informatie over de phishingtest
  4. Check je back-up – Indien er toch een cyberaanval heeft plaats gevonden en je kunt niet meer bij je gegevens dan is het belangrijk om altijd een back-up achter de hand te hebben. Zorg dus voor een degelijke back-up van de data in Office 365. Check hier meer over de Microsoft 365 back-up.
  5. Zorg voor automatisch patch management – Zorg ervoor dat alle apparaten automatisch gepatcht worden. Denk hierbij aan endpoints zoals laptops, servers en firewalls.

Is jouw organisatie goed voorbereid op cyberaanvallen?

Maak vrijblijvend aan afspraak met één van onze security experts om te zien wat je (nog meer) kan doen om jouw bedrijf en jouw gegevens te beveiligen. Vul het onderstaand formulier in en we nemen binnen één werkdag contact op!

“We weten nu zeker dat al onze mails en bestanden veilig geback-upt worden en snel terug te zetten zijn, mocht dat nodig zijn.”

Joryn Leijssenaar, ICT Manager OTC Organics

Klantcase: OTC Organics

De 5 meest voorkomende menselijke fouten voor dataverlies

hallo, 5 meest voorkomende menselijke fouten voor dataverlies

Phishing is en blijft een actueel onderwerp. Waarom? Omdat cybercriminelen blijven inspelen op ons menselijke gedrag. Het is daarom goed je bewust te zijn van deze menselijke fouten. In welke van deze 5 herken jij je?

Lees hier verder

Tips om het de hacker zo moeilijk mogelijk te maken

hallo, tips om het de hacker zo moeilijk mogelijk te maken

Hoe hou je hackers buiten de deur? Zoals je misschien wel weet kan dat niet altijd. Wel kan je het de hacker zo moeilijk mogelijk maken. En daardoor probeert een hacker het misschien wel eerder bij een ander…

Lees hier verder

hallo, check of je bent gehackt

Ben je benieuwd of jouw mailadres opduikt in de database met gestolen inloggegevens? De kans dat jouw mailadres ertussen zit, is groot! Check of jij bent gehackt.

Lees hier verder