Producten
Oplossingen
Kennis
Support
Producten
Alles over onze producten
Bedrijfsapplicaties
App- en webdevelopment
Hardware
Producten
Alles over onze producten
Bedrijfsapplicaties
App- en webdevelopment
Hardware
Producten
Oplossingen
Kennis
Support
Producten
Alles over onze producten
Bedrijfsapplicaties
App- en webdevelopment
Hardware
Producten
Alles over onze producten
Bedrijfsapplicaties
App- en webdevelopment
Hardware
Je hoort er veel over in het nieuws en het lijkt een ver van je bed show. Maar het tegendeel is waar! Spam-, virus-, phishing- en malware-aanvallen zijn van alle tijden maar worden steeds geavanceerder. In dit artikel lees je hoe je jouw bedrijf kunt beveiligen tegen deze aanvallen.
Wanneer jij of een van je medewerkers op een phishing/malware mail klikt is het kwaad al geschied. Wat nou als je deze mailtjes kunt tegenhouden. Je kunt je inkomende mail laten filteren zodat jij of je medewerkers deze mails nooit onder ogen zullen krijgen. Dit is mogelijk met een spamfilter
Een spamfilter is een programma dat ongewenste e-mails, zoals reclame of phishing, probeert te blokkeren of te verwijderen. Microsoft 365 heeft een ingebouwd spamfilter dat gebruikmaakt van kunstmatige intelligentie en machine learning om de inhoud, de afzender en de bijlagen van e-mails te analyseren. Het spamfilter van Microsoft 365 is standaard opgenomen in alle pakketten, zoals Business Basic, Business Standard en Business Premium.
Een spamfilter kan echter niet alle ongewenste e-mails tegenhouden, omdat sommige cybercriminelen slimme trucs gebruiken om het filter te omzeilen. Bovendien kan het filter soms ook legitieme e-mails als spam markeren. Daarom is het belangrijk om ook zelf alert te zijn en te blijven op verdachte e-mails. Het is belangrijk dat je niet zomaar op links of bijlagen klikt in een email. Een spamfilter is dus een nuttig hulpmiddel, maar geen garantie voor een veilige e-mailervaring.
Een van de grootste bedreigingen voor de online veiligheid van een organisatie is het gebrek aan bewustzijn bij het personeel. Veel cyberaanvallen maken gebruik van menselijke fouten, zoals het klikken op een phishing-link of het delen van gevoelige informatie. Daarom is het belangrijk om het personeel te trainen op het herkennen en voorkomen van deze risico’s.
Naast het gebruiken van een spamfilter kun je dit ook doen door middel van videotraining. Videotraining is een vorm van e-learning waarbij het personeel korte en interactieve video’s bekijkt over verschillende aspecten van security awareness, zoals verdachte e-mails, wachtwoordbeheer, social engineering en meer.
Videotraining heeft verschillende voordelen ten opzichte van andere trainingsmethoden, zoals:
Het is visueel en aantrekkelijk, waardoor het personeel meer betrokken en gemotiveerd blijft.
Het is flexibel en toegankelijk, waardoor het personeel de training kan volgen waar en wanneer het hen uitkomt.
Het is meetbaar en controleerbaar, waardoor de organisatie de voortgang en resultaten van het personeel kan bijhouden en evalueren.
Door videotraining in te zetten als onderdeel van een security awareness programma, kan een organisatie het bewustzijn en gedrag van het personeel verbeteren, en zo de cyberveiligheid versterken.
Bel ons voor een vrijblijvend oriënterend gesprek. Je kunt ons bereiken via 088-25 50 100. Word je liever gebeld? Dat kan ook. Vul hier het formulier in om een afspraak te maken. Dan bellen wij jou wanneer het jou uitkomt.
Mijn Hallo
Een compleet overzicht van al je diensten onder 1 dak
Populaire producten
Kennis
Wij zijn Hallo
Locaties
Aanmelden
Support
© 2024 - Alle rechten voorbehouden