Blog17 januari 2024

Hoe ziet een dag met Microsoft Teams eruit?

Digitale werkplek
Zakelijke telefonie
Bellen via internet
Image

Met de moderne werkplek kan je werken waar en wanneer je maar wilt en de tools zorgen dat je productiviteit hoog en data veilig blijven. Of dit thuis is, op kantoor of tijdens de voetbaltraining van je zoon. Je kunt waar dan ook eenvoudig samenwerken in Microsoft Teams en overleggen met collega’s.

Zo’n moderne werkplek. Wij snappen maar al te goed dat het niet voor iedereen even duidelijk is. Hoe zou dat er bijvoorbeeld uit kunnen zien?

Een dag uit het leven van een ondernemer mét Microsoft Teams

Een dag in het leven van een ondernemer die vertrouwt op Microsoft Teams begint met het openen van de app. De ondernemer start met het doornemen van de belangrijkste berichten in de algemene chat, waar teamleden updates delen en plannen bespreken.

Na deze inleidende chat springt de ondernemer naar specifieke projectkanalen om de voortgang van lopende taken te bekijken. De Teams Planner geeft een overzicht van de dagelijkse to-do-lijst en deadlines, waardoor prioriteiten snel in kaart worden gebracht.

Image

Vervolgens organiseert de ondernemer een snelle virtuele vergadering via Teams om de strategieën voor de dag te bespreken. Dankzij de schermdeeloptie worden documenten in real-time bewerkt en ideeën gedeeld. Tijdens deze vergadering maakt de ondernemer ook gebruik van de mogelijkheid om direct feedback te geven via de chatfunctie.

Na de vergadering keert de ondernemer terug naar individuele taken, waarbij Microsoft Teams integreert met andere 365-apps voor naadloze samenwerking aan documenten. Gedurende de dag blijft de ondernemer in contact met het team via de chat, waarbij ‘@’-meldingen helpen om directe aandacht te vragen.

De dag eindigt met een laatste check van de algemene chat, waarin de ondernemer eventuele laatste updates oppikt voordat het team afsluit. Microsoft Teams heeft de dag van deze ondernemer gestroomlijnd, waardoor communicatie en samenwerking moeiteloos samengaan.

Check onderstaande infographic voor nóg een voorbeeld

Image

Meer weten?

Bel ons voor een vrijblijvend oriënterend gesprek. Je kunt ons bereiken via 088 25 50 100. Word je liever gebeld? Dat kan ook. Vul hier het formulier in om een afspraak te maken. Dan bellen wij jou wanneer het jou uitkomt.

Deel dit bericht via