Blog5 juli 2019

Roaming EU landen per provider

Zakelijk mobiel
Image

EU roaming landen. Je gaat op vakantie. Maar in welke landen kun je eigenlijk ‘gratis’ gebruik maken van roaming? Normaal gesproken zet je roaming uit in het buitenland. Dit doe je omdat je anders roamingkosten moet betalen. Sinds 15 mei 2017 kun je bellen, sms-en en internetten in EU-landen zoals je dat ook in Nederland doet. Je verbruik gaat dan uit dezelfde bundel als de bundel die je thuis gebruikt.

Zolang je in de EU zit, hoef je niet meer extra te betalen. Althans…, als je weet welke landen jouw provider rekent als EU-land! Dit kan nogal per provider verschillen. Daarnaast zijn er twee valkuilen.

Uitzonderingen en valkuilen

Maak je gebruik van ons eigen zakelijk mobiel abonnement? Dan maak je gebruik van het netwerk van KPN. Alle providers die wij uitgeven, hebben over het algemeen dezelfde landen in hun pakket. Dit zijn dus de landen waar jij ‘gratis’ kunt blijven internetten, bellen en sms-en. Maar er zijn een paar uitzonderingen. Zo kan het zijn dat landen zoals Zwitserland, San Marino of Turkije maar ook sommige eilanden zoals Isle of Man, de Faeröer-eilanden, Jersey niet bij iedere provider wordt gezien als een EU-roamingland.

Naast dat de roaming EU landen per provider verschillend zijn, zijn er nog twee valkuilen.

Maritiem netwerk

Als je op zee vaart, maak je gebruik van het maritieme netwerk en betaal je maritieme netwerkkosten. Bellen, sms-en en internetten via dit netwerk valt niet onder het ‘gratis’ roamen binnen de EU. Voorkom een torenhoge rekening na afloop van je vakantie. Let goed op wanneer je met een boot of cruiseschip  naar een ander land gaat varen! Zet roaming uit nog voordat je wegvaart van de kade.

Fair Use Policy en onbeperkt gebruik

Maak je gebruik van onbeperkt internetten, bellen of sms-en? Houd er rekening mee dat dit niet geldt in andere landen dan Nederland. Je zult geen limiet krijgen van maar een paar MB per dag maar je maakt wel gebruik van Fair Use Policy. Per provider is deze policy weer anders. Voorkom hoge kosten. Controleer bij je eigen provider wat de limiet is aan het aantal MB’s, belminuten en sms-jes in het buitenland bij onbeperkt gebruik.

Ook goed om te weten: providers gaan ervan uit dat je niet meer dan 90 dagen per jaar in het buitenland verblijft. Ben je langer dan 90 dagen in het buitenland? Ook al is dit binnen de EU, dan zal je roamingkosten moeten betalen.

Meer weten?

Bel ons voor een vrijblijvend oriënterend gesprek. Je kunt ons bereiken via 088 25 50 100. Word je liever gebeld? Dat kan ook. Vul hier het formulier in om een afspraak te maken. Dan bellen wij jou wanneer het jou uitkomt.

Deel dit bericht via