Nieuws23 mei 2023

PERSBERICHT: Hallo versterkt zich met KLAR Partners

Persbericht
Samenwerking
Hallo KLAR Partners

Amsterdam / Londen, 23 mei 2023

KLAR Partners Limited kondigt vandaag aan dat het gaat investeren in Hallo als groeipartner. Als toonaangevend Nederlands bedrijf op het gebied van bedrijfskritische IT-diensten voor MKB-bedrijven wil Hallo met behulp van KLAR een versnelde groei doormaken en verder uitbreiden op de Europese markt. Naast KLAR investeren ook de huidige eigenaren; het management van Hallo en Vortex Capital Partners.

Hallo’s geautomatiseerde platform biedt MKB en middelgrote bedrijven een one-stop-shop voor bedrijfskritische IT-diensten. Het aanbod bestaat onder meer uit de moderne Microsoft werkplek, oplossingen op het gebied van security, communicatie/UC en connectiviteit/SD-WAN, en een groeiende praktijk op het gebied in Dynamics CRM en Data Warehousing/Power BI. Bij Hallo werken momenteel 350 mensen, verspreid over kantoren in Nederland, Spanje en het Caribisch gebied. In 2022 had het bedrijf een omzet van 70 miljoen euro.

CEO Barry Wissink van Hallo: “Dit partnership betekent de volgende strategische stap voor Hallo en een spannend nieuw hoofdstuk. De expertise en middelen van KLAR stellen ons in staat om onze groei te bestendigen, zowel organisch als door middel van acquisities. We geloven in het bouwen van een duurzaam bedrijf met een herkenbare cultuur. Dit past heel goed bij de aanpak van het team van KLAR. We kijken ernaar uit om samen te werken en onze Europese ambitie vorm te geven.”

Alex Kulikowski van KLAR Partners: “Deze investering past binnen de strategie van KLAR om te investeren in bedrijven met bedrijfskritische diensten in groeiende markten. De sterke groei van Hallo de laatste jaren is indrukwekkend en bewijst de kracht van het platform en de sterke cultuur van het bedrijf. We zullen Hallo samen met het management en Vortex ondersteunen in de groeiambities en in de plannen om verder uit te breiden in heel Europa.”

Evert Jan de Groot van Vortex Capital Partners: “We zijn trots op de uitzonderlijke groei van Hallo en de leidende marktpositie die het bedrijf in Nederland heeft verworven. Met het schaalbare platform en sterke focus op standaardisatie en automatisering zien we ook groeimogelijkheden voor Hallo buiten Nederland. Het partnership met KLAR past hier goed in. Met enthousiasme willen we het merk samen met het management en KLAR verder uitbouwen.”

De transactie is afhankelijk van benodigde goedkeuringen van de relevante autoriteiten.

Over Hallo

Hallo is de vertrouwde IT-servicepartner voor het MKB met een one-stop-shop aanbod voor bedrijfskritische beheerde IT-services. De missie van Hallo is om IT-services op de best mogelijke manier toegankelijk te maken voor klanten en hun eindgebruikers, voor een maximale impact op de productiviteit. In het gefragmenteerde landschap van IT-serviceproviders streeft het bedrijf ernaar om het logische merk te worden voor alle dagelijkse IT-servicebehoeften. Hallo biedt een digitaal klanttraject inclusief selfservice-tooling, om de complexe aankoopervaring van IT-services die MKB-ondernemingen doorgaans ervaren te vereenvoudigen. Een enthousiast team van 350 IT-serviceprofessionals (liefkozend ‘digitale energizers’ genoemd) staat altijd klaar om te helpen. Hallo heeft momenteel vestigingen in Nederland, Spanje en het Caribisch gebied. Ga voor meer informatie naar www.hallo.eu

Over KLAR Partners

KLAR Partners is een Europese private equity-onderneming die zich richt op investeringen in bedrijven die actief zijn in de zakelijke dienstverlening en industriële technologie. De bedrijven waarin KLAR investeert hebben elk een jaaromzet van circa 50 tot 500 miljoen euro. Het hoofdkantoor bevindt zich in de regio’s DACH, Scandinavië en de Benelux. Met investeringsprofessionals in Londen, Stockholm, Frankfurt en Brussel, samen met een breed internationaal netwerk in de branche, heeft KLAR een bewezen bedrijfsmodel om bedrijven te ondersteunen, te ontwikkelen en te laten groeien. De senior professionals van KLAR werken al vele jaren samen en hebben in totaal meer dan 50 jaar beleggingservaring in KLAR’s branchespecifieke en geografische aandachtsgebieden. KLAR Partners is ondertekenaar van de Principles for Responsible Investment van de Verenigde Naties. Ga voor meer informatie naar https://klarpartners.com

Over Vortex Capital Partners
Vortex Capital Partners is een specialistisch investeringsfonds met een focus op kleine en middelgrote technologiebedrijven met een hoog groeipotentieel. Sinds 2012 heeft Vortex in 22 platformbedrijven en 30 add-ons geïnvesteerd. Het team combineert jarenlange M&A-ervaring met diepgaande technische expertise en operationele ervaring uit de eerste hand. Hiermee ondersteunt Vortex de ambitieuze ondernemers en managementteams als actieve partner bij het realiseren van hun groeiambities.
Ga voor meer informatie naar https://vortexcp.com

Deel dit bericht via