In de trein, een restaurant, op de camping, op kantoor, op school, bij de tandarts of de autogarage: we willen overal internetten. Als het even kan via wifi. Jouw klanten willen dat ook. Misschien heb je zelfs al eens overwogen een open wifi-netwerk beschikbaar te stellen, of heb je er al één. Hoe zit het dan met het verbruik via dat netwerk, wie is daar verantwoordelijk voor?

Misschien ben je bang dat jouw netwerk misbruikt wordt voor malafide praktijken. Gelukkig bepaalde het Europese Hof van Justitie vorig jaar dat de beheerder niet aansprakelijk is voor wat de gebruiker op een gratis wifi-netwerk uitspookt. Toch wil je liever voorkomen dat jouw netwerk wordt misbruikt.

Zelf baas over je open wifi-netwerk

Voor jou als eigenaar van het netwerk is het belangrijk dat je inzicht hebt in het verbruik. Daarnaast is het van belang dat je het netwerk zelf kunt inrichten en uitbreiden wanneer dat nodig is. Met onze wifi hotspots is dit inzichtelijk en makkelijk te beheren. Hiermee blijf je zelf baas over je netwerk.

Wifi als een service

Onze hotspot oplossing is eigenlijk net als je telefoonabonnement. Je neemt het bij ons af, en als je vragen hebt over de factuur of techniek, kun je altijd contact met ons opnemen. Het moeilijke, technische gedeelte nemen wij desgewenst van je over. Andere mogelijkheden:

  • Landingspagina waar je reclame of acties op kwijt kunt
  • Gescheiden netwerk zoals 1 voor gasten en 1 voor bedrijf
  • Apart beveiligd netwerk (VLAN)
  • Openingstijden netwerk instellen

Ongewenst gedrag voorkomen

Door de gebruiker te laten inloggen, kun je heel gericht de toegang weigeren als ze ongewenst gedrag vertonen. Bijvoorbeeld als ze ineens opvallend veel downloaden door het streamen van online films. Of als ze spam versturen of illegaal materiaal downloaden. Via de online beheeromgeving kun je dit gedrag reguleren.

Ben je overtuigd? Maar waar moet je beginnen? Het begint met het aanschaffen van een wifi access point. Daarna kun je de dienst Wifi Hotspot bij ons afnemen. Onze medewerker zal dan contact met je opnemen om alles op de juiste manier in te stellen. En uiteindelijk heb je jouw open wifi-netwerk!

Heb je nog vragen? Neem contact met ons op via 088 – 2550 100

Hosted Wifi / Wifi as a Service (WaaS)
https://hallo.eu/7-tips-voor-het-verbeteren-van-je-wifi/
Wat is het verschil tussen een router en een modem

Interessante berichten

Goede WiFi op school! Hoe doe je dat?
Update je WiFi apparatuur! De WiFi crack maakt jouw netwerk onveilig!
Wij willen WiFi! Geen koffie!
Beveilig je bedrijf en medewerkers met VPN