Blog4 augustus 2016

Nieuwe wet zakelijke contractduur: wat betekent dit voor jou?

Zakelijke telefonie
Image

Stilzwijgend contracten verlengen mag niet meer door de nieuwe wet zakelijke contractduur. Dat was al zo in de consumentenmarkt. Zakelijke klanten profiteerden nog niet van dit voordeel. Per 1 oktober 2016 komt er ook een einde aan het stilzwijgend verlengen van zakelijke contracten door telecomaanbieders. De gemiddelde MKB-er heeft er geen weet van. Tijd voor een mini-cursus.

Geen verrassingen

Met de nieuwe wet kunnen zakelijke klanten na afloop van de overeengekomen contractperiode per maand opzeggen. Een stilzwijgende verlenging voor een periode langer dan een maand is niet geldig. Er kan alleen nog sprake zijn van een nieuwe contractperiode als er nieuwe afspraken met de klant worden gemaakt – denk aan bijvoorbeeld een lagere prijs of een upgrade. Dit vergroot de flexibiliteit van ondernemers enorm. Hiermee wordt voorkomen dat de ondernemer wordt geconfronteerd met een onverwachte afkoopverplichting. Bijvoorbeeld als een opzegging nodig is vanwege een verhuizing, terwijl er net een nieuwe contractperiode is ingegaan zonder dat de ondernemer zich daarvan bewust is.

Nieuwe wet zakelijke contractduur: klanten dwingen werkt niet

Marc Visser, founder en CEO van Hallo vertelt, ‘We zijn groot voorstander van de nieuwe wet. Binnen Hallo gaan we voor klanten die vanuit tevredenheid bij ons willen blijven. Niet vanuit dwingende papieren. Waar er goede redenen kunnen zijn voor een contractperiode (bijvoorbeeld een eenmalige investering door de telecomaanbieder, of een corresponderende inkoopverplichting), zijn deze er over het algemeen veel minder voor een stilzwijgende verlenging. De nieuwe wet maakt dat ondernemers flexibel zijn, ook zonder de kleine letters te lezen. Daarnaast geeft het aanbieders die graag een nieuwe contractperiode afsluiten een stimulans om met een goede nieuwe deal voor de klant te komen.’, vertelt Visser.

Meer informatie over jouw contract?

Nieuwsgierig geworden over de inhoud en looptijd van jouw contract? Neem contact met ons op! Binnen Hallo worden we in basis gelukkig als we ondernemers blij kunnen maken. Dat is immers precies wat we zelf zijn: ondernemers. In hart en nieren. Als het voor een klant beter is om over te stappen dan zijn we daar eerlijk in. Waarom? Er is meer in het leven dan omzet draaien. Die omzet komt vanzelf wel als je eerlijk ondernemerschap prioriteit 1 maakt binnen je club. En dat gevoel zit diep in ons DNA.

Meer weten?

Bel ons voor een vrijblijvend oriënterend gesprek. Wij zijn te bereiken via 088 25 50 100. Word je liever gebeld? Dat kan ook. Vul hier het formulier in om een afspraak te maken. Dan bellen wij jou wanneer het jou uitkomt.

Deel dit bericht via