Blog31 januari 2019

Niet-geografische telefoonnummers, wat kun je ermee?

Zakelijk mobiel
Image

Ooit eens gebeld door een 085–nummer of 088-nummer? De kans is groot van wel. Deze nummers zijn niet-geografisch gebonden. Ofwel, nummers die niet aan een bepaalde plaats zijn verbonden. Neem het netnummer 020, dat netnummer hoort bij de regio Amsterdam en omstreken, die is dus wel geografisch gebonden.

Soorten niet-geografische telefoonnummers

In dit artikel kijken we naar 2 van die nummers: een 085-nummer en een 088-nummer. Er zit wel verschil tussen die 2 nummers, maar dat behandelen we later in dit artikel. Een niet-geografisch nummer is ideaal als je landelijk actief bent, zo kan de ontvanger van jouw telefoontje niet zien dat je uit een bepaalde regio komt. Ook komt een niet-geografisch telefoonnummer professioneler over. De beller die naar een niet-geografisch nummer belt, betaald altijd het lokale tarief.

Op zowel een 085- als 088-nummer kun je doorschakelen naar je mobiel. Daarvoor heb je wel een telefoonabonnement nodig, bijvoorbeeld zakelijk mobiel. Zo ben je ook onderweg professioneel bezig en heb je niet last van klanten die je privé nummer bellen. Zo houd je werk/privé gescheiden.

085-nummer

Een 085-nummer is 1 van de niet-geografische telefoonnummers die Hallo aanbiedt. Een 085-nummer staat erom bekend dat je die gewoon per stuk kunt kopen. Je hoeft daarnaast ook geen bedrijf te hebben, een particulier mag ook een 085-nummer hanteren. Ook is het 085-nummer binnen enkele dagen actief

088-nummer

In tegenstelling tot een 085-nummer, is een 088-nummer pas verkrijgbaar vanaf 100 stuks. Ook moet je een bedrijf zijn om een 088-nummer te kopen. Wel is het mogelijk om net als een 085-nummer door te schakelen naar mobiel. Om een 088-nummer aan te vragen moet je het ACM (Autoriteit Consument en Markt) proces doorlopen. Dit kan enkele weken duren voordat de aanvraag is goedgekeurd en jij als ondernemer kan bellen met een 088-nummer.

Meer weten?

Bel ons voor een vrijblijvend oriënterend gesprek. Je kunt ons bereiken via 088 25 50 100. Word je liever gebeld? Dat kan ook. Vul hier het formulier in om een afspraak te maken. Dan bellen wij jou wanneer het jou uitkomt.

Deel dit bericht via