Blog25 juli 2018

Misvattingen over glasvezel

Zakelijk internet
Image

Dat er nogal wat misvattingen over glasvezel bestaan is je vast niet ontgaan. Dat het onbetaalbaar is bijvoorbeeld. Of dat het meer iets is voor de toekomst. Hoogste tijd dus, om deze misvattingen over glasvezel de wereld uit te helpen.

Glasvezel is duur

Niet helemaal waar. Volgens de Consumentenbond zijn de prijzen voor glasvezel en kabel bijna gelijk. Soms ben je zelfs voordeliger uit mét glasvezel. Bovendien heeft glasvezel de toekomst. Het is voor jouw onderneming niet de vraag of, maar eerder wanneer je overstapt op glasvezel. Wij rekenen graag voor je uit wat glasvezel voor jouw onderneming betekent of om te kijken of glasvezel bij jou mogelijk is.

De uploadsnelheid is niet belangrijk

Niet waar. Zeker voor ondernemers is het belangrijk dat je minstens zo snel bestanden kunt uploaden als kunt downloaden. Werkt jouw onderneming veel in de cloud, werken collega’s regelmatig thuis of versturen jij en je collega’s regelmatig grote bestanden naar elkaar? Dan is een gelijke upload snelheid bijna van levensbelang voor jouw onderneming. Niets is frustrerender dan traag internet.

Glasvezel is iets voor de toekomst

Niet waar. De wereld om ons heen ontwikkelt razendsnel. We doen steeds meer met internet. Heb je nog een traditionele telefooncentrale? Denk er eens aan om over te stappen op VoIP bellen. Hosted VoIP (bellen via internet) heeft de toekomst. We gaan daarnaast steeds meer en vaker in de cloud werken. Hiervoor is een stabiele internetverbinding noodzakelijk. Glasvezel is daarom niet de internetoplossing van de toekomst maar juist van dit moment.

Overstappen is te veel gedoe

Ook niet waar. Een overstap klinkt veel ingewikkelder dan het in werkelijkheid is. Overstappen van een ADSL of kabelverbinding naar glasvezel is vaak heel eenvoudig. Bovendien zorgen wij er altijd voor dat je geen dag zonder internet zit.

Glasvezel kan altijd nog

Deels waar. Natuurlijk kun je altijd op een later moment kiezen voor glasvezel. Maar waarom? Zeker als er op dit moment glasvezel wordt aangelegd is het gewoon dom als je niet kiest voor glasvezel. Kies je namelijk op een later moment voor glasvezel, dan worden er altijd extra kosten in rekening gebracht. En dat geld kun je veel beter aan andere dingen uitgeven.

Meer weten?

Bel ons voor een vrijblijvend oriënterend gesprek. Je kunt ons bereiken via 088 25 50 100. Word je liever gebeld? Dat kan ook. Vul hier het formulier in om een afspraak te maken. Dan bellen wij jou wanneer het jou uitkomt.

Deel dit bericht via