Zakelijke telefonie

Microsoft prijswijziging FAQ

Home » Microsoft prijswijziging FAQ

Met ingang van 1 maart 2022 voert Microsoft een aantal prijsverhogingen door. Deze verhogingen omvatten de eerste substantiële kostenupdate van Office 365 sinds de lancering van 10 jaar geleden! In 2022 zal Microsoft verschillende prijsverhogingen doorvoeren, denk aan producten als: Microsoft 365 Business (Basic en Premium), Office 365 (E1, E3, en E5), en nog een aantal niet nader te benoemen producten. Microsoft heeft op dit moment verschillende licentiemodellen en wil dit vergaand gaan harmoniseren. Microsoft noemt dit ‘New Commerce Experience (NCE)’. Dit model zal meer flexibiliteit bieden om aan verschillende gebruiksbehoeften te voldoen. Plus zorgen voor een consistent beleid, consistente overeenkomsten en procedures voor alle Cloud producten en inkoopkanalen van Microsoft.

De NCE zal in eerste instantie alleen gelden voor overeenkomsten voor zakelijke klanten. NCE geldt vooralsnog niet voor Non Profit en Educatie-kanalen. Maar wij verwachten dat dit ooit wel gaat gebeuren.

Een aantal vragen en antwoorden alvast voor je op een rij:

V: Wat betekent dit voor mij?
A: Per 1 maart gaan de tarieven omhoog, het nog niet definitief wat de nieuwe maandprijzen gaan worden.

V: Hoe zit met lopende contracten?
A: Door in februari ’22 een verlenging van je contract aan te gaan, profiteer je nog 1 jaar van je huidige licentietarief. Na een jaar ga je over naar het nieuwe tarief.

V: Is het mogelijk op- en af te schalen in het nieuwe contract?
A: Opschalen is geen probleem, afschalen is pas na een jaar mogelijk.

V: Gedurende de looptijd neem ik abonnementen erbij, wat is dan de looptijd?
A: Voor hetzelfde product blijft dit gelijk aan het oorspronkelijke contract.

V: Ik heb al back-up, geldt dan ook 3 maanden gratis?
A: Nee, enkel als je nog geen back up hebt.

*NB Deze informatie is gebaseerd op de laatste aankondigingen van Microsoft, maar kan tot aan de officiële release worden gewijzigd.