Home » microsoft prijscorrectie

Microsoft prijscorrectie 2023

Eind vorig jaar hebben we je al geïnformeerd over het vernieuwde Microsoft licentiemodel. Naast deze wijzigingen is ook bekend geworden dat Microsoft per 1 april 2023 nieuwe prijzen gaat hanteren op haar Cloud producten. Omdat je één of meerdere van deze diensten bij ons afneemt, informeren wij je hier over deze veranderingen.

Wat betekent dat voor jouw organisatie?

Microsoft gaat wereldwijd de prijzen in lijn brengen met de dollarkoers. Dit betekent dat voor wie in euro’s betaald de prijzen gaan veranderen. Dat geldt voor heel Europa dus. De nieuwe prijzen zijn van toepassing zijn op alle nieuwe abonnementen en verlengingen van bestaande abonnementen die na 1 april 2023 plaatsvinden. Voor lopende contracten zal er momenteel niets veranderen. Lopende contracten hebben namelijk een prijsprotectie tot het einde van de looptijd en zullen pas na verlenging de dan geldende prijs overnemen. Bij nieuwe en verlengde contracten geldt dat de prijzen 11% hoger kunnen uitvallen dan je gewend bent.

Doordat deze prijscorrectie vanuit Microsoft wordt doorgevoerd, zijn wij ook genoodzaakt om deze nieuwe prijzen te hanteren.

Veelgestelde vragen

Waar staat dat hallo, de prijzen van Microsoft mag corrigeren?
Als onderdeel van de dienstverlening ben je akkoord gegaan met de Microsoft eindgebruiker licentie voorwaarden. Op grond hiervan kunnen prijs- en/of stelselwijzigingen van Microsoft eveneens doorgevoerd worden. Daarnaast bieden de Algemene Voorwaarden van hallo, nederland de mogelijkheid om prijsverhogingen door te voeren.

Wat betekent deze prijscorrectie concreet voor Eurolanden?
Concreet gaat het betekenen dat Microsoft wereldwijd een consistente prijsstelling gaat hanteren van de wisselkoers van de lokale valuta ten opzichte van de Amerikaanse dollar. Vanaf 1 april 2023 worden prijzen voor Microsoft Cloud-producten aangepast in de volgende valuta’s: GBP: +9%, DKK, EUR en NOK: +11%. Voor de Euro zal die prijscorrectie uitkomen op +11%.

Waar kan ik de informatie van Microsoft vinden?
Je kan de aankondiging van Microsoft hier vinden: Consistent global pricing for the Microsoft Cloud

Wanneer past Microsoft valutacorrecties toe?
Microsoft past de valutacorrectie twee keer per jaar toe op zowel 1 april als op 1 oktober.
Afhankelijk van de dollarkoers betekent dit dat de prijzen twee keer per jaar zowel omhoog als omlaag kunnen worden bijgesteld.

Wat heeft deze prijswijziging te maken met de recente inflatiecorrectie die hallo, heeft doorgevoerd?
In de inflatiecorrectie van afgelopen januari hebben we niet de prijzen van KPN-1 en de Microsoft licenties meegenomen. Nu de prijsaanpassing van Microsoft bekend is, zullen wij dat alsnog doen.

Op welke diensten heeft deze prijscorrectie invloed?
De prijscorrectie is van toepassing op alle Microsoft Cloud diensten. Hieronder vallen o.a. Microsoft 365 (Teams, Outlook, Word, Excel, PowerPoint etc), Microsoft Azure, Dynamics 365 en Power Platform.