Microsoft prijscorrectie

Mogelijke prijsaanpassing Microsoft Cloud diensten bij verlenging

Image

Mogelijke prijsaanpassing Microsoft Cloud diensten bij verlenging

Vorig jaar hebben we je al geïnformeerd over het vernieuwde Microsoft licentiemodel. Dit betekent dat per 1 april 2023 Microsoft nieuwe prijzen is gaan hanteren op cloudproducten.

Jaarcontracten en verlengingen van jaarcontracten hebben een prijsprotectie van een jaar.
Dus als jouw jaarcontract is verlengd of afgesloten vóór 1 april 2023, dan behoud je de prijsprotectie gedurende de looptijd. Heb je een abonnement met een maandcontract, dan is de prijsprotectie niet van toepassing.

Wat gaat er qua prijs voor jouw abonnement veranderen?

Vanaf 1 april 2023 heeft Microsoft wereldwijd de prijzen in lijn gebracht met de dollarkoers. Dus voor iedereen in Europa zijn de prijzen veranderd.

In het geval van jaarcontracten en verlengingen die vóór 1 april 2023 zijn afgesloten, zul je bij verlenging na 1 april 2023 de huidige tarieven gaan betalen. Zo kan het voorkomen dat vanaf de verlenging de prijzen ongeveer 11% hoger kunnen uitvallen dan je gewend bent.

Heb je een jaar- of maandcontract afgesloten of verlengd na 1 april 2023, dan betaal je al de nieuwe prijs voor de Microsoft cloudproducten en zal de prijs per 1 april 2024 niet veranderen.

Veelgestelde vragen

Waar staat dat Hallo de prijzen van Microsoft mag corrigeren?

Als onderdeel van de dienstverlening ben je akkoord gegaan met de Microsoft eindgebruiker licentie voorwaarden. Op grond hiervan kunnen prijs- en/of stelselwijzigingen van Microsoft eveneens doorgevoerd worden. Daarnaast bieden de Algemene Voorwaarden van Hallo Nederland de mogelijkheid om prijsverhogingen door te voeren.

Wat betekent deze prijscorrectie concreet voor Eurolanden?

Concreet gaat het betekenen dat Microsoft wereldwijd een consistente prijsstelling gaat hanteren van de wisselkoers van de lokale valuta ten opzichte van de Amerikaanse dollar. Vanaf 1 april 2023 worden prijzen voor Microsoft Cloud-producten aangepast in de volgende valuta’s: GBP: +9%, DKK, EUR en NOK: +11%. Voor de Euro zal die prijscorrectie uitkomen op +11%.

Waar kan ik de informatie van Microsoft vinden?

Je kan de aankondiging van Microsoft hier vinden: Consistent global pricing for the Microsoft Cloud

Wanneer past Microsoft valutacorrecties toe?

Microsoft past de valutacorrectie twee keer per jaar toe op zowel 1 april als op 1 oktober.
Afhankelijk van de dollarkoers betekent dit dat de prijzen twee keer per jaar zowel omhoog als omlaag kunnen worden bijgesteld. Update: Op 1 oktober 2023 heeft Microsoft geen prijswijzigingen doorgevoerd.

Op welke diensten heeft deze prijscorrectie invloed?

De prijscorrectie is van toepassing op alle Microsoft Cloud diensten. Hieronder vallen o.a. Microsoft 365 (Teams, Outlook, Word, Excel, PowerPoint etc), Dynamics 365 en Power Platform.