Blog17 mei 2022

Microsoft Power BI, want jouw data is goud waard!

Business software
Image

“Data is het nieuwe goud”.  Je hebt het vast al eens voorbij horen komen in het nieuws, vakbladen, webinars of bij de koffiemachine. Om toegang te krijgen tot de goudmijn van jouw organisatie heb je een tool nodig die de data uit al jouw systemen haalt en bundelt op één plek en jou vervolgens de handvaten geeft om waardevolle inzichten te genereren.

Marktleider in business intelligence.

Power BI is de business intelligence tool van Microsoft. En voor wie het gemist heeft: Power BI is opnieuw door Gartner verkozen tot marktleider (Gartner: Magic Quadrant for Business Intelligence and Analytics Platforms 2022). En dat is niet voor niks…

Reden hiervoor is de alles-in-één oplossing die Power BI biedt. Power BI geeft je alle middelen om je bedrijfsdata om te toveren tot waardevolle inzichten. En dat is goud waard! Van het inladen van data uit al jouw applicaties en het filteren en transformeren van datasets. Tot het bouwen van oogstrelende visualisaties. Het kan allemaal met Power BI.

Image

Power BI is een verzameling softwareservices, apps en connectoren die samenwerken om je niet-gerelateerde gegevensbronnen om te zetten in coherente, visueel meeslepende en interactieve inzichten. Jouw gegevens kunnen een Excel-spreadsheet zijn of een verzameling cloudgebaseerde en on-premises hybride datawarehouses. Met Power BI kan je eenvoudig verbinding maken met al jouw gegevensbronnen, visualiseren en ontdekken wat belangrijk is, en dat delen met wie dan ook!

De voordelen van Microsoft Power BI:

  • Het raadplegen van het Power BI dashboard is zowel toegankelijk op laptops en tablets als op mobiele telefoons. Bovendien is het basisgebruik van Microsoft Power BI helemaal gratis!

  • Power BI biedt een complete set aan functionaliteiten. Binnen Power BI bundel je de verschillende databronnen tot één dataset, schoon je deze op en maak je deze herbruikbaar voor iedereen in je organisatie.

  • De integratie van Power Bi is naadloos met alle andere oplossingen van Microsoft. Zo is de veiligheid gegarandeerd en publiceer je dashboards bijvoorbeeld heel gemakkelijk naar Microsoft Teams.

Image

Ook jouw organisatie kan Power BI slim benutten!

Het tonen van dashboards aan eindgebruikers kan het werken met data binnen jouw organisatie een enorme boost geven! Onze consultants staan klaar om te helpen alle informatiewensen van jouw organisatie te vertalen naar aantrekkelijk opgemaakte dashboards!

Het inrichten en het uitrollen van Power BI binnen jouw organisatie kan een uitdagende klus zijn. Onze consultants adviseren je graag over de te nemen stappen om optimaal aan de slag te kunnen met Power BI.

Overgaan naar een data gedreven organisatie kan versneld worden door kennis te maken met de mogelijkheden van Business Intelligence!

Verrijk jouw organisatie met krachtige rapportages vanuit Power BI

Data is overal en vormt voor iedere organisatie een belangrijke kennisbron om de juiste beslissingen te kunnen nemen. Business Intelligence kan de motor van jouw organisatie vormen. Wij helpen je om met Power BI een eigen kenniscentrum op te zetten, zodat medewerkers zelf nieuwe inzichten vanuit data kunnen opdoen.

Meer weten?

Bel ons voor een vrijblijvend oriënterend gesprek. Je kunt ons bereiken via 088 25 50 100. Word je liever gebeld? Dat kan ook. Vul hier het formulier in om een afspraak te maken. Dan bellen wij jou wanneer het jou uitkomt.

Deel dit bericht via