Succesverhaal De Beer

Een verhuizing en overstap naar de cloud

Zakelijke telefonie
Moderne werkplek
Verhuizing
Image

Optimale flexibiliteit door volledig werken in de cloud

Eind vorig jaar stonden we voor een enorme uitdaging: met ruim 90 werkplekken verhuizen van twee panden naar een nieuw pand. Door alle disciplines onder één dak te brengen konden we de efficiency verhogen en kosten besparen.”, vertelt Will van der Zande, ICT-manager bij De Beer Accountants en Belastingadviseurs. “Samenwerken is een sleutelwoord bij ons, niet alleen met onze cliënten maar ook tussen de diverse disciplines, daar willen we optimaal flexibel in zijn.

Image

Een nieuwe manier van werken

Door de verhuizing is ook de overstap naar het nieuwe werken in een stroomversnelling gekomen. De Beer wilde vooral slimmer en veiliger werken en daardoor optimaal flexibel zijn. Volledig overstappen naar de cloud maakt dat mogelijk. Maar hoe pak je dat aan in een bedrijf waar iedereen gewend is aan een traditionele manier van werken? Na een gesprek met Marc Franken van Hallo (voorheen IT Support Groep) was iedereen overtuigd. “De enorme kennis en relaxte manier van communiceren gaf ons het volledige vertrouwen: met Hallo durfden we de stap naar de cloud en het nieuwe werken te nemen.

De uitdaging & oplossing

Eind vorig jaar stond De Beer voor een flinke uitdaging: met bijna 100 werkplekken integreren en verhuizen van twee panden naar een nieuw pand. Daarbij was het ook belangrijk om met de verhuizing ook direct een kostenbesparing door te voeren.

Hallo is voor De Beer deze uitdaging aangegaan:

  • Grote verhuizing op de planning

  • Traditionele manier van werken

  • Volledig naar de cloud; onbekend terrein

  • Verouderde hardware

1

Slimme en efficiëntere manier van werken door gebruik van Office 365

De overstap naar de cloud door inzet van Microsoft 365. Hierdoor werd het voor iedereen bij De Beer mogelijk om altijd en ook overal te kunnen werken. Hierdoor is ook de impact van de verhuizing van het kantoor direct minder ingrijpend te worden.

2

Overstap naar VoIP: bellen via internet

Een ander onderdeel van de nieuwe manier van werken is dat ook de telefooncentrale verhuist naar een cloudoplossing. Een VoIP-oplossing waarmee je belt via internet. Dit vergrootte nog verder de flexibiliteit van de werkomgeving.

3

Kostenbesparing door de overstap naar de cloud

Door de infrastructuur van zowel de werkplek als de telefonie te verhuizen naar de cloud en tegelijkertijd de ICT-diensten te consolideren onder 1 leverancier, en een flinke kostenbesparing door te voeren. En dat naast het feit dat De Beer niet de geplande downtime van 2 dagen had, door een snelle overstap naar de cloud.

Image

Wat zij zeggen

Volledig in de cloud werken bespaart ons kosten en zorgt dat wij met optimale flexibiliteit onze klanten nog beter van dienst kunnen zijn.

— Will van der Zande, ICT-manager bij De Beer Accountants en Belastingadviseurs

Image

Over De Beer

De Beer is opgericht in 1952 en heeft inmiddels een team van 85 adviseurs en specialisten in dienst. Zij verrichten controle-, beoordelings- en samenstellingsopdrachten voor relaties in nagenoeg alle sectoren van het bedrijfsleven, de zakelijke dienstverlening en non-profitorganisaties.

  • Industrie: Accountants en Belastingadviseurs

  • Locatie: Tilburg, Nederland

  • Bedrijfsgrootte: 85 medewerkers

  • Website: debeer.nl