Succesverhaal Vivan Accountants

Lees hier hoe wij de ICT van Vivian Accountants klaar hebben gemaakt voor de toekomst

Cloud werkplek
Microsoft 365
Adoptie
Image

Over dit succesverhaal

Vivan is een fullservice accountantskantoor voor het MKB. Ondernemers kunnen bij Vivan onder meer terecht voor accountancy, belastingadvies, salarisadministratie en (bedrijfs)juridisch advies. Vivan ziet hier het ontzorgen van de ondernemer als primaire taak. Met drie vestigingen in Emmeloord, Urk en Kampen hoopt het bedrijf met korte lijnen dicht bij de ondernemer te staan. En daar hoort natuurlijk de passende ICT oplossingen bij.

Image

Vivan vindt in Hallo een partner die ontzorgt

Vivan was onderdeel van Kab accountants. In 2011 zijn deze drie vestigingen zelfstandig doorgegaan. Ad van der Maarel is één van de drie partners en verantwoordelijk voor de vestiging in Kampen. Hij is vanaf het prille begin bij Vivan betrokken. Tot en met 2015 werd nog steeds samengewerkt met de toenmalige automatiseerder. Deze samenwerking verliep niet meer zo soepel als gehoopt. Van der Maarel: ,,We liepen aan tegen een bepaalde starheid in de communicatie. Iets wat totaal niet meer bij onze nieuwe organisatie paste.” Op dat moment kwam Van der Maarel in contact met de accountmanager van Hallo en daar was direct de goede klik over en weer. ,,Juist vanwege die klik hebben wij toen gekozen voor een nieuwe partner. Zeker met het oog op de toekomst. We hechten veel belang aan goede communicatie, voldoende kennis van zaken en het ontzorgen van onze organisatie, precies zoals wij bij onze ondernemers doen.” De drie vestigingen in Urk, Emmeloord en Kampen zijn onderling met elkaar verbonden. Collega’s moeten elkaar makkelijk kunnen bereiken en ook gegevens en klantinformatie moet snel en veilig gedeeld kunnen worden. ,,Je moet het zien als één vestiging, maar dan met drie locaties”, aldus Van der Maarel.

De uitdaging & oplossing


ICT moet jou als ondernemer helpen, en niet een drempel of rem zijn. Daarvoor is het belangrijk om toekomstbestendige ICT oplosingen te hebben. Zodat je niet alleen nu, maar ook later geen zorgen hebt over je ICT.

Hallo is voor Vivian deze uitdaging aangegaan:

  • Beschikte niet over toekomstbestendige ICT oplossingen

  • Meerdere vestigen die samen moeten werken

  • Onderling delen van klantinformatie niet veilig genoeg

  • Beheer en onderhoud software nog steeds lokaal

  • Verouderde hardware

1

Naar de cloud

Stap voor stap is Vivian met de hulp van Hallo overgeschakeld van een on-premise omgeving naar een co-locatie en uiteindelijk de overstap gemaakt naar de cloudservice van Microsoft Azure. Simpele toegang tot applicaties, bedrijfsdata en andere toepassingen zijn belangrijk vandaag de dag. Het maakt een bedrijf flexibeler en inspelen op veranderingen wordt makkelijker. Deze keuze voor Microsoft Azure zorgt er bovendien voor dat technische medewerkers weer kunnen focussen op de toegevoegde waarde van ICT voor het bedrijf. Het systeem helpt nu bij het realiseren van doelstellingen in plaats van dat het problemen veroorzaakt.

2

Veiligheid is key

Voor een accountantskantoor zoals Vivan is werken in de cloud een must geworden. En om meerdere redenen. Om er maar eentje te noemen, het veilig delen van bestanden met mensen binnen en buiten de organisatie. Deze bestanden zijn bij het werken in de cloud altijd up-to-date. Of een medewerker nu thuis, in de trein of op één van de drie kantoren zit en dit doet op een mobiel, tablet of computer; het is veilig en het zijn altijd de meest recente gegevens waarmee gewerkt wordt. Van de Maarel: ,,In de nieuwe omgeving voldoen we weer aan de moderne eisen. Het zijn stappen die we graag samen maken.”

Image

Wat zij zeggen

"We hechten veel belang aan goede communicatie, voldoende kennis van zaken en het ontzorgen van onze organisatie. Precies zoals wij bij onze ondernemers doen.”

— Ad van der Maarel, Vivan Accountants

Image

Over Vivian

  • Industrie: Accountants & Adviseurs

  • Locatie: Emmeloord, Urk & Kampen, Nederland

  • Bedrijfsgrootte: 39 medewerkers verdeeld over 3 locaties.

  • Website: www.vivan.nl