Succesverhaal OTC Organics

Lees hier hoe wij de ICT van OTC Organics veiliger hebben gemaakt met de Microsoft 365 Back-up

Security
Microsoft 365 Back-up
Image

OTC Organics kiest voor bescherming van mail en documenten met hallo, Microsoft 365 Back-up

OTC Organics in Dronten is wereldwijd actief als groothandel in biologische groenten en fruit. Afnemers zijn met name te vinden in Europa, Noord-Amerika en het Midden-Oosten. De telers die de producten leveren, komen uit Noord- en Zuid-Amerika, Europa, Afrika, China en Australië/Nieuw-Zeeland. OTC heeft met het oog op alle import en export van de producten ook een vestiging in het Westland, vlak bij Rotterdam.

Image

OTC Organics heeft nu de zekerheid van goed beschermde en goed te herstellen data

Voor de ondersteuning van alle bedrijfsprocessen is OTC voor een belangrijk deel afhankelijk van Office 365. “We zijn in 2018 overgestapt op Office 365, nu Microsoft 365”, zegt Joryn Leijssenaar, ICT-manager bij OTC. OTC werkt op ICT-gebied al jaren samen met IT-partner Hallo in Zeewolde. Door de overstap naar de public cloud van Microsoft moest OTC ook opnieuw bepalen hoe het voortaan wil omgaan met back-ups. In tegenstelling tot wat veel gebruikers van Microsoft 365 vaak denken, is een eindgebruiker zelf verantwoordelijk voor het maken van back-ups. Microsoft bewaart gegevens in zijn public cloud maar voor een beperkte periode. Zonder goede back-upvoorzieningen zijn de risico’s groot. Zo kan een medewerker per ongeluk een bestand verwijderen of verwijdert een organisatie per ongeluk een gebruiker, inclusief alle data die op een bepaald moment niet meer te herstellen zijn.

De uitdaging & oplossing


Data is steeds belangrijker. Ook het ten allen tijde kunnen terughalen van data wanneer er geen

Hallo is voor OTC Organics deze uitdaging aangegaan:

  • Geen werkende back-up oplossing hebben voor Microsoft 365

  • Bestanden blijven voor een beperkte periode in de cloud opgeslagen.

  • Wat als een medewerker per ongeluk een bestand verwijdert?

  • Wat als de organisatie per ongeluk een gebruiker inclusief data verwijdert?

1

Dagelijkse back-up

Met deze oplossing wordt dagelijks een back-up gemaakt van alle Microsoft 365-data in een Nederlands datacenter. De oplossing is gebaseerd op de geavanceerde back-upsoftware van marktleider Veeam en zorgt voor back-up van onder meer Exchange, OneDrive, SharePoint en Teams. De oplossing voorziet in zeven jaar retentie en een snelle en gemakkelijke restore naar Office of een on-premise omgeving.

2

Data veiligheid

Al je Office 365-data tot zeven jaar lang beveiligd en toegankelijk. Back-IT 365 voorkomt hoge kosten na dataverlies, maakt een organisatie compliant met betrekking tot databeveiliging. De oplossing is heel gebruiksvriendelijk doordat data heel snel terug te halen is en biedt onbeperkte storage zonder limiet, bij iedere Back-IT 365-gebruiker.

Image

Wat zij zeggen

“We weten nu zeker dat al onze mails en bestanden veilig geback-upt worden en snel terug te zetten zijn, mocht dat nodig zijn.”

  • Joryn Leijssenaar, ICT Manager OTC Organics

Image

Over OTC Organics

OTC Organics in Dronten is een dynamisch import- & exportbedrijf gespecialiseerd in biologische groenten en fruit. Hun afnemers zijn groothandelaren, verpakkers en supermarkten uit Europa en Canada. Telers en leveranciers van over de hele wereld maken het mogelijk om hun klanten te voorzien van dagverse biologische groenten en fruit. Alle producten worden opgeslagen in Poeldijk, waar zij beschikken over een modern magazijn.

  • Industrie: Import & export biologische groenten & fruit

  • Locatie: Dronten en Poeldijk, Nederland

  • Bedrijfsgrootte: 32 medewerkers

  • Website: www.otcorganics.com