Producten
Oplossingen
Kennis
Support
Producten
Alles over onze producten
Bedrijfsapplicaties
App- en webdevelopment
Hardware
Producten
Alles over onze producten
Bedrijfsapplicaties
App- en webdevelopment
Hardware
Producten
Oplossingen
Kennis
Support
Producten
Alles over onze producten
Bedrijfsapplicaties
App- en webdevelopment
Hardware
Producten
Alles over onze producten
Bedrijfsapplicaties
App- en webdevelopment
Hardware
In de nasleep van de wereldwijde COVID-19-pandemie hebben veel organisaties en werknemers kennisgemaakt met hybride werken. Daardoor is het werken op kantoor nu een stuk minder vanzelfsprekend dan dat was vóór 2020. Deze werkvorm, waarbij werknemers zowel op kantoor als op afstand werken, bood flexibiliteit en een betere balans tussen werk en privéleven. Maar nu de samenleving zich heeft hersteld, rijst de vraag: is hybride werken nog steeds populair of is het op zijn retour?
Aanvankelijk was hybride werken een noodzakelijke aanpassing om de verspreiding van het virus tegen te gaan. Het verminderde de noodzaak van fysieke aanwezigheid op kantoor en stelde werknemers in staat om hun taken vanuit huis uit te voeren. Voor velen bood dit een nieuwe mate van vrijheid en flexibiliteit. Daardoor kon er efficiënter worden gewerkt en tegelijkertijd konden zij meer tijd doorbrengen met hun gezin.
Bovendien bracht hybride werken aanzienlijke voordelen met zich mee voor werkgevers. Het op afstand werken maakte het mogelijk om talent wereldwijd aan te trekken zonder geografische beperkingen. Bovendien kon er bespaard worden op kantoorkosten, zoals huur, elektriciteit en onderhoud. Bedrijven konden investeren in digitale infrastructuur en tools om de samenwerking en communicatie op afstand te verbeteren. Dit resulteerde in een kantoorbeleving die zich meer richt op het “samenwerken” dan op het “werken”.
Echter, we zien dat organisaties al weer terugkeren naar de meer traditionele kantooromgeving. Ze erkennen de waarde van persoonlijke interactie, het opbouwen van teamdynamiek en het stimuleren van creativiteit door middel van face-to-face samenwerking. Sommige werknemers vinden het ook moeilijk om werk en privé gescheiden te houden wanneer ze vanuit huis werken. Daarom geven ze de voorkeur aan een duidelijke scheiding tussen hun professionele en persoonlijke leven.
Daarnaast zijn er sectoren waarin hybride werken minder haalbaar is. Denk bijvoorbeeld aan industrieën waar fysieke aanwezigheid essentieel is, zoals productie, detailhandel of gezondheidszorg. In dergelijke gevallen kan hybride werken beperkt blijven tot ondersteunende functies of administratieve taken.
Je hebt officieel geen Microsoft 365 nodig om Microsoft Teams te kunnen gebruiken. Maar juist de synergie tussen Microsoft Teams en de Microsoft 365 applicaties zorgt ervoor dat Microsoft Teams één van de krachtigste tools is voor het samenwerken op afstand. Je kan al je Microsoft 365 applicaties ook openen, gebruiken en delen in Microsoft Teams. Met Microsoft Teams kun je chatten, videobellen, bestanden delen, taken verdelen en nog veel meer. Daarnaast kun je in Teams kanalen aanmaken voor specifieke projecten of teams, zodat de communicatie overzichtelijk blijft. Lees hier meer over Microsoft Teams
Hoewel de populariteit van hybride werken dus deels afhangt van de specifieke behoeften van de organisatie en de aard van het werk, is het nog steeds een heel aantrekkelijke en veel gebruikte optie voor veel werknemers en werkgevers. De voordelen van flexibiliteit, kostenbesparing en een betere werk-privébalans blijven relevant. Organisaties zien hybride werken als een blijvende werkvorm, zelfs nu de omstandigheden zijn genormaliseerd.
Werken kunnen we immers prima doen op andere plekken dan op kantoor. Ook kunnen we op steeds meer kantoren hybride vergaderen, met grote schermen, goede camera’s, goede microfoons en goede integratie met (bijvoorbeeld) Microsoft Teams. Zo wordt het steeds makkelijker om collega’s vanuit huis of vanuit andere bedrijfslocaties naadloos te betrekken in vergaderingen.
Uiteindelijk is de acceptatie van hybride werken afhankelijk van een combinatie van factoren, waaronder de aard van het werk, bedrijfscultuur, werknemersvoorkeuren en technologische mogelijkheden. Er is geen one-size-fits-all benadering. Organisaties zullen moeten afwegen wat het beste werkt voor hun specifieke omstandigheden.
Om hybride te kunnen werken, moet er een basis aanwezig zijn die een medewerker in staat stelt om, waar hun werkplek zich ook bevindt, alles te kunnen doen dat ook op kantoor kan. Die basis is een slimme online werkplek, die het kantoor en de cloudoplossingen waarin we werken aan elkaar verbindt. En die dezelfde veiligheid én mogelijkheden biedt als een vaste werkplek op kantoor.
4 belangrijkste eigenschappen van een slimme online werkplek die geschikt is voor hybride werken:
Veiligheid. Een hybride slimme online werkplek moet bovenal veilig zijn. Omdat er wordt gewerkt vanuit onbekende locaties, onbeheerde netwerken, soms met onbekende apparatuur en op elk moment van de dag, moet er meer aandacht worden besteed aan de beveiliging van bedrijfsgegevens en privacygevoelige informatie. Zo kan het worden voorkomen dat deze in verkeerde handen terecht komen. Hierbij kun je denken aan sterke authenticatie, gegevensencryptie, het automatisch monitoren van bedreigingen en het instellen van een beveiligingsbeleid. Ook moeten hybride medewerkers zich goed bewust zijn van alle mogelijke bedreigingen, bijvoorbeeld door het volgen van awareness trainingen. Het is soms ook nodig dat een medewerker bepaalde werkzaamheden alleen vanuit een vooraf bepaalde locatie kan uitvoeren.
Productiviteit. Een slimme online werkplek moet een goede en geïntegreerde gebruikerservaring bieden zodat je medewerkers productief kunnen zijn, ongeacht waar deze zich fysiek bevinden. Kies voor producten en productgroepen die op elkaar zijn afgestemd en die integratie en gegevensuitwisseling gemakkelijk maken, bijvoorbeeld met behulp van Single Sign On (SSO).
Flexibiliteit. Biedt jouw medewerkers de mogelijkheid om vanuit elk type apparaat te kunnen werken. Natuurlijk zijn er grenzen aan wat praktisch mogelijk is, maar ook met een tablet of telefoon kun je veilig en productief werken, waar je ook bent. Zo heeft niet iedereen altijd een volledige ingerichte online werkplek nodig.
Beheer. Maak gebruik van de mogelijkheden die er zijn om apparaten automatisch te voorzien van alle beveiliging, benodigde software en bedrijfsspecifieke instellingen en om die altijd up-to-date te houden. Zo kun je je medewerkers voorzien van een nieuwe volledig ingerichte PC, laptop of telefoon, en kunnen ze meteen aan de slag. Met monitoring- en (remote) beheercontracten zorg je ervoor dat de apparaten van je medewerkers altijd aan jouw (veiligheids-) eisen voldoen en ze ook in het geval van storingen snel weer productief zijn.
Hoewel hybride werken mogelijk niet meer zo prominent aanwezig zal zijn als tijdens de hoogtepunten van de pandemie, blijft het een relevante en zeer aantrekkelijke optie voor veel organisaties en werknemers. De toekomst van werk zal naar verwachting een divers landschap omvatten, waarin hybride werken populair blijft en naast andere werkmodellen zal blijven bestaan. Uiteraard aangepast aan de behoeften en prioriteiten van elk individu en elke organisatie. Dus hybride werken is geenszins op zijn retour, maar is nu een volwaardig geaccepteerd productief werkmodel geworden.
Wil je je medewerkers weer eens op kantoor zien en ze ook gelukkig en productief houden? Laat je dan door Hallo informeren over de mogelijkheden.
Bel ons voor een vrijblijvend oriënterend gesprek. Je kunt ons bereiken via 088 25 50 100. Word je liever gebeld? Dat kan ook. Vul hier het formulier in om een afspraak te maken. Dan bellen wij jou wanneer het jou uitkomt.
Mijn Hallo
Een compleet overzicht van al je diensten onder 1 dak
Populaire producten
Kennis
Wij zijn Hallo
Locaties
Aanmelden
Support
© 2024 - Alle rechten voorbehouden